Doorzoek volledige site
23 mei 2018 | TIM JANSSENS

Subtiele huiselijkheid typeert interieur Bouwcampus

Merlijn van Kan: "De combinatie van warme elementen (eiken tafel, stijlvolle lampen …) en zakelijk-functionele elementen (verstelbare bureaus, kwalitatieve stoelen …) werkt uitstekend." (Beeld: Confederatie Bouw Limburg)
Merlijn van Kan: "De combinatie van warme elementen (eiken tafel, stijlvolle lampen …) en zakelijk-functionele elementen (verstelbare bureaus, kwalitatieve stoelen …) werkt uitstekend." (Beeld: Confederatie Bouw Limburg)
Merlijn van Kan: "“Bij het opwekken van die huiselijkheid wilden we echter niet vervallen in het tekenen van patroontjes, maar wilden we de subtiliteit hanteren die ook de rest van het ontwerp typeert."

Alles klopt in de Bouwcampus, het nieuwe voorbeeldgebouw dat Confederatie Bouw Limburg liet optrekken in het Wetenschapspark in Diepenbeek. Ook qua interieurvormgeving is niets aan het toeval overgelaten. “We hadden het geluk om met een architect te mogen samenwerken die ook de interieurvormgeving in zijn ontwerpvisie wilde integreren”, aldus Merlijn van Kan, CEO van inrichtingsspecialist Belisia. “Dit resulteerde in een totaalconcept dat optimaal is afgestemd op de rest van het ontwerp.”

“Een hedendaags gebouw met een huiselijk karakter: dat was ons doel”, verduidelijkte Merlijn van Kan tijdens het panelgesprek van Architectura omtrent de realisatie van de Bouwcampus. “Bij het opwekken van die huiselijkheid wilden we echter niet vervallen in het tekenen van patroontjes, maar wilden we de subtiliteit hanteren die ook de rest van het ontwerp typeert. De combinatie van warme elementen (eiken tafel, stijlvolle lampen …) en zakelijk-functionele elementen (verstelbare bureaus, kwalitatieve stoelen …) werkt uitstekend. De op maat gemaakte logo’s geven de inkomhal en de gang op de tweede verdieping extra cachet, en de kunstintegratie van Greet Lenz maakt het plaatje compleet.”

 

“Een hedendaags gebouw met een huiselijk karakter: dat was ons doel!”

 

Balans tussen innovatie en haalbaarheid

In heel het gebouw is de witte basistint op doordachte wijze aangevuld met stijlvolle en uiterst functionele interieurelementen. “Subtiliteit, vooruitstrevendheid en comfort waren de kernwoorden”, vertelt van Kan. “Zo zijn alle bureaus hoogte-instelbaar, zodat het aanwezige personeel er eveneens voor kan opteren om staand te werken. De huiselijke toets is zeker niet te versmaden – denk aan de stijlvolle armaturen, de loungezetels in de flexibele vergaderruimte en de ‘trainingsmeubels’ in de opleidingslokalen (in plaats van de klassieke tafels en stoelen). Het was in alle opzichten zoeken naar een optimale balans tussen innovatie en haalbaarheid. De Bouwcampus toont aan hoe je eigenlijk te werk zou moeten gaan bij de inrichting van hedendaagse kantoor- en opleidingsgebouwen. Onze input werd echt gewaardeerd. We zijn ‘all the way’ kunnen gaan en hebben weinig compromissen moeten sluiten, waardoor we kunnen terugblikken op een erg geslaagd project.”