Doorzoek volledige site
14 mei 2011 | EVA SCHREURS

American Hardwood organiseert Wood Stock Design Contest

American Hardwood Export Council (AHEC), toonaangevende internationale brancheorganisatie voor de Amerikaanse hardhoutindustrie, organiseert de Wood Stock Design Contest 2010-2011 voor (interieur-)ontwerpers en architecten. AHEC werkt voor deze wedstrijd samen met Concevoir, een initiatief dat een platform wil bieden aan interieurontwerpers.

American Hardwood Export Council (AHEC), toonaangevende internationale brancheorganisatie voor de Amerikaanse hardhoutindustrie, organiseert de Wood Stock Design Contest 2010-2011 voor (interieur-)ontwerpers en architecten. De vertegenwoordiger van hardhoutexporteurs en van de grote Amerikaanse brancheorganisaties voor hardhout in de VS werkt voor deze wedstrijd samen met Concevoir, een initiatief dat een communicatieplatform en meer bekendheid wil bieden aan interieurontwerpers.

Wood Stock Design Contest 2010-2011

Concevoir wil met het project «Cas d’écoles» studenten uitdagen om rond bepaalde thema’s na te denken en te brainstormen. Voor deze vierde editie van Cas d’Ecoles nodigt Concevoir studenten design uit om met hout te werken. Hout, het van nature duurzame product, is een natuurlijk element dat een menselijke dimensie geeft aan onze steeds meer geïndustrialiseerde omgeving. De Wood Stock Design wedstrijd stimuleert de deelnemers daarom om de natuurlijke schoonheid van degelijke Amerikaanse hardhoutsoorten met hun diverse eigenschappen en texturen te herontdekken.3 Wedstrijdcategorieën

De wedstrijd omvat 3 categorieën : de eerste categorie is enkel open voor studenten en betreft het ontwerpen van een object, in de tweede en derde categorie ontwerpen teams van studenten en jonge design professionals resp. een ruimtestructurerend element en een kleine gebouwsuitbreiding of –renovatie. In iedere categorie van de wedstrijd zullen finalisten genomineerd worden en zijn verschillende prijzen voorbehouden.

Succesvolle wedstrijddeelnemers zullen in ieder geval op de proppen weten  te komen met flexiblele design-ideëen die tegemoet komen aan de noden van een samenleving die voortdurend verstedelijkt en tegelijkertijd  meer natuurlijke materialen, i.c. hout, wil integreren.

De slottentoonstelling van de genomineerde projecten van dit jaar zal plaatsvinden tijdens de beurs Architect@Work in Parijs op 6 oktober.