Doorzoek volledige site
02 september 2009

VIBE geeft vormingssessies voor bouwprofessionals

Tussen 10 september en december 2009 organiseert VIBE in Limburg een aantal vormingssessies voor architecten en andere bouwprofessionals om hen wegwijs te maken in de bio-ecologische bouwmarkt.

Tussen 10  september en december 2009 organiseert VIBE in Limburg een aantal vormingssessies voor architecten en andere bouwprofessionals om hen wegwijs te maken in de bio-ecologische bouwmarkt.
Dit najaar rondt de professionele vormingsreeks Eco-Bouwpools in Limburg af in stijl. Aannemers, architecten, handelaars en installateurs die zich willen specialiseren in bio-ecologische bouwmaterialen- en technieken kunnen tussen september en december kiezen uit maar liefst zeven gespecialiseerde vormingsmomenten. Naast zeer praktische lezingen - aan de hand van modellen en voorbeeldprojecten - , staan ook een werfbezoek, een demonstratie natuurverven en een workshop luchtdichting op het programma.

Eco-Bouwpools

Eco-Bouwpools is een gespecialiseerde vormingreeks, die bouwprofessionelen wegwijs wil maken in de groeiende nichemarkt van het bio-ecologisch bouwen. De reeks in Limburg startte in mei 2009 met een infodag rond ecologisch isoleren. Tot december volgen nu nog zeven sessies, waarin zeer uiteenlopende aspecten van dat ecologisch bouwen aan bod. Deelnemen kan alleen na inschrijving.


Foto: www.massiefpassief.be


Verantwoord hout gebruiken - 10 september
 
De aftrap voor het intensieve najaar wordt gegeven op 10 september. Dan presenteren Fair Timber en VIBE Limburg een lezing over het gebruik van FSC-hout en de toepassingsmogelijkheden van onbehandeld hout

 

Bio-ecologische werfbezoeken, Kijken bij collega’s – 8 oktober

Begin oktober krijgen bouwprofessionelen de kans om te bij een collega inspiratie op te doen tijdens een aantal werfbezoeken. In groep bekijkt een aantal werven in diverse staat van afwerking, waar de betrokken architect of aannemer meer uitleg geeft over de gebruikte bouwprocessen, materialen en installaties.


Detailontwerp ventilatie gebouw - 20 oktober
 
Meer weten over het ventileren van woningen? Een specialist van het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf, Paul Van den Bossche, gaat dieper in op de verschillende ventilatiesystemen, de oplevering van de installatie en het onderhoud. Ook zeer specifieke thema’s als het ontwerp van drukverliesberekeningen, het instellen en meten van debieten en EPB-rapportering komen aan bod.

Bio-ecologische bestekken binnenstebuiten - 17 november

Aannemers en architecten die houtskeletbouw en baksteenbouw op een technisch correcte wijze wil toepassen bij eigen projecten, komen aan hun trekken op 17 november, tijdens een infodag rond bio-ecologische bestekken door VIBE vzw en Wienerberger, de eerste Belgische industriële fabrikant het naturepluslabel voor gezonde en ecologische bouwmaterialen behaalde.