Doorzoek volledige site
27 februari 2019 | TIM JANSSENS

HQ De Persgroep: landmark met vele gezichten

Het 46 meter hoge hoofdkwartier van De Persgroep Publishing zal gezien zijn atypische uiterlijk en sculpturale karakter sterk in het oog springen. (Beeld: BINST ARCHITECTS)

Op een steenworp van het statige stationscomplex van Antwerpen-Centraal wordt momenteel volop gewerkt aan de realisatie van een imposant nieuwbouwvolume. Het markante hoofdkwartier van De Persgroep Publishing rust op een transparante sokkel en telt maar liefst vier daktuinen. Hoewel hij pas komende zomer opgeleverd wordt, staat nu al vast dat deze eyecatcher van formaat de stationsomgeving een nieuwe impuls zal geven.

Het nieuwe hoofdkwartier van De Persgroep Publishing, de multimediale onderneming die tot nader order gevestigd is in Kobbegem, bevindt zich aan het Antwerpse Kievitplein, een deel van de stationsbuurt die tot voor kort weleens over het hoofd gezien werd. Het spraakmakende project zal de wijk binnen de kortste keren omtoveren tot een bruisende hotspot door plaats te bieden een aantrekkelijke mix van kantoren, een brasserie-restaurant, coffee corners, multimediazaken en publiek toegankelijke daktuinen. Het gebouw dient zich aan als een open, creatieve en flexibele werkomgeving waar duizend mensen tegelijkertijd aan de slag kunnen, waaronder vierhonderd journalisten van Het Laatste Nieuws, HLN.be, De Morgen, Humo, Dag Allemaal en VTM Nieuws.
 

Verschillende soorten afdichtingen

Een van de vele aspecten die zullen bijdragen aan het bijzondere karakter van het gebouw, is de aanwezigheid van intensieve en extensieve daktuinen. “Deze rusten op een Derbigum SP WW, ons wortelwerende waterdichtingsmembraan met een dikte van 4 mm”, vertelt Alex Proost, Sales and Technical Manager bij Derbigum, dat nog heel wat andere types afdichtingen leverde.“Het Persgroep-project is een zeer bijzondere realisatie voor ons omdat quasi al onze productgroepen er aan bod komen."

Lees verder in Belgian Building Magazine

 

 

GERELATEERDE DOSSIERS