3 onmisbare VELUX-accessoires voor woningen deze zomer

Wat zijn de must-haves van het seizoen om bescherming te garanderen tegen warmte, muggen of verblinding? VELUX selecteerde 3 essentiële dakvensteraccessoires om woningen beter voor te bereiden op het zomerseizoen.

Hoewel we allemaal verlangen naar warm, zonnig weer, kan overmatige hitte overdag en ’s nachts onaangenaam zijn. Een op de vijf Europese huishoudens heeft tijdens de zomermaanden naar verluidt te kampen met oververhitting. Dit kan echter voorkomen worden met behulp van een uitwendig waterbeschermingssysteem dat de warmte tot 95% vermindert, wat een positief effect heeft op de slaapkwaliteit, productiviteit en het concentratievermogen.

Voor de zomer van 2022 heeft VELUX 3 soorten accessoires geselecteerd die bescherming bieden tegen warmte, verblinding en muggen, waarbij rekening wordt gehouden met de laatste modetrends. "Een warmtewering kan een interieur aanvullen op dezelfde manier als een tas een outfit compleet kan maken," legt Yves Sottiaux, Market Director van VELUX Belgium uit. "De keuze van accessoires voor uw dakvensters wordt vaak over het hoofd gezien, maar ze kunnen zeer nuttig zijn om aan de verschillende behoeften van huiseigenaren te voldoen.” ​ ​

 Warmtewerende buitenbeschermingen

De thermische bescherming houdt het interieur koel en comfortabel door de zonnestralen te blokkeren voordat ze het glas bereiken, maar laten zonlicht alsnog binnen. Het is gemakkelijk van binnenuit te installeren, met of zonder de hulp van een vakman. Er zijn hoofdzakelijk twee verschillende warmtebeschermingssystemen voor VELUX dakvensters, namelijk een buitenste zonnescherm en rolluiken. De buitenste zonneschermen temperen of verduisteren het licht. Beide modellen zijn beschikbaar voor de nieuwe VELUX 2in1 en 3in1 dakvensters in een gemotoriseerde versie vanaf het begin van het seizoen. De rolluiken bieden de beste bescherming op zowel warme als regenachtige dagen, een optimale isolatie in de zomer en in de winter. Het discrete ontwerp werd bekroond met een Red Dot Design Award.

 Binnengordijnen

Verduisterende, lichttemperende gordijnen of jaloezieën? Rolgordijnen of plisségordijnen? VELUX-gordijnen zijn ontworpen om functioneel, esthetisch en modern te zijn. De keuzeopties zijn groot en afhankelijk van de werking van het gordijn: het type stof, de gekozen kleur en of het gordijn manueel, elektrisch of via zonne-energie sluit.

Voor de zomer van 2022 zal de VELUX Colour By You collectie in de schijnwerpers staan. Met deze collectie kunnen de gordijnen aangepast worden aan persoonlijke smaak, stijl of de ruimte zelf. De perfecte tint kan worden gekozen uit een selectie van 1800 kleuren, waaronder de Pantone-kleur van het jaar 2022, Very Peri (Pantone 17-3938). De gordijnen kunnen worden gebruikt om licht te filteren, te blokkeren, of beide tegelijk en zijn verkrijgbaar in België vanaf €102,85 BTW inbegrepen/gordijn. Het is aanbevolen een binnengordijn, dat de lichtinval zal controleren, te combineren met een buitenbescherming, die de oververhitting van de ruimte voorkomt.

VELUX muggengaas

Om te ventileren zonder dat er insecten binnendringen, is het VELUX-muggengaas ook een must-have accessoire voor uw dakvenster deze zomer. Het is gemakkelijk in gebruik en kan eenvoudig worden opgeborgen wanneer het venster gesloten is. Het gaas is bijzonder nuttig voor slaapkamers, keukens en speelkamers. Het kan gecombineerd worden met alle VELUX-binnengordijnen en buitenbeschermingen aangezien het bevestigd wordt op de rand van de binnenbekleding en niet op het venster zelf. Het VELUX-muggengaas is in België verkrijgbaar vanaf €121 BTW inbegrepen.

Bron: VELUX

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage