Doorzoek volledige site
29 februari 2012 | EVA SCHREURS

Façatile: Wienerbergers vlakke, natuurlijke kleipan voor hedendaagse gevels

Wienerberger introduceerde op Batibouw de Façatile kleipan, een vlakke pan in het gamma Koramic kleipannen. De Façatile maakt een strakke, hedendaagse gevel mogelijk. In zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten kan deze kleipan gebruikt worden om de gevel waterdicht te maken en te isoleren.
Wienerberger introduceerde op Batibouw de Façatile kleipan, een vlakke pan in het gamma Koramic kleipannen. De Façatile maakt een strakke, hedendaagse gevel mogelijk.

Hedendaagse gevellook

De nieuwe Façatile is een vlakke kleipan die speciaal ontwikkeld werd als eigentijdse gevelbekleding voor zowel nieuwbouw als renovatie. Door zijn vlak en minimalistisch design liggen tal van esthetische mogelijkheden op en draagt de kleipan bij tot een strakke, hedendaagse gevellook. De Façatile kleipan wordt momenteel aangeboden in drie kleuren: natuurrood, antraciet mat en blauw gesmoord.
Ideaal voor na-isolatie van gevels

In tegenstelling tot heel wat vlakke platen of tegels kan de Façatile tevens op een uitgevlakte houten draagstructuur verticaal regendicht worden geplaatst. De Façatile beschermt de gevel en zorgt voor een regendichte, ademende en strakke keramische huid. De Façatile is dan ook de gepaste afwerking voor gevels die worden nageïsoleerd. Met deze oplossing voor niet-geïsoleerde muren of slordig opgebouwde spouwmuren met vochtbruggen tussen binnen- en buitenspouwblad wordt meteen ook een niet-vlakke of onregelmatige ondergrond aan het oog onttrokken. 

Duurzaam product

Net zoals alle andere keramische bouwproducten is de Façatile kleipan een duurzaam product dat vervaardigd is van natuurlijke grondstoffen en prat kan gaan op een hoge levensduur en een hele rij unieke technische kwaliteiten. De gevelpan is UV-bestendig en kleurvast, vorm- en stootvast, krasbestendig en regendicht. Wienerberger garandeert een vorstbestendigheid van 30 jaar.
Compleet systeem met handige hulpstukken

Diverse hulpstukken vergemakkelijken de plaatsing en dragen bij tot een prijsbewuste en mooie afwerking. Met de inox Façaclip bijvoorbeeld kan de dakdekker elke pan in één beweging zowel vastschroeven als vastclipsen. Dat resulteert in een dubbele bevestiging van elke individuele kleipan. Voor de aansluiting op een hellend dak of ter hoogte van de dakrand van een plat dak kan de plaatser terugvallen op een speciaal keramisch eindstuk. Ook details zoals de aansluitingen aan ramen, deuren en hoeken zijn heel eenvoudig uit te voeren. Met het aluminium gevelhoekprofiel kan hij de buitenhoeken van het gebouw strak afwerken. Het aluminium ventilatieprofiel ten slotte voorkomt dat insecten en ongedierte tot achter de gevel kunnen doordringen.
De dakdekker kan de plaatsing probleemloos op zich nemen, zodat er niet gewacht hoeft te worden op een andere vakman. Dat komt ook de timing en de prijs van de plaatsing ten goede.