Doorzoek volledige site
03 april 2012 | FREDERICK DAENEN

Kantoren en laboratoria-project van Mertens-architecten in Antwerpen

Mertens-architecten start binnenkort met bouwwerken voor een nieuw kantoren en laboratoria-project in Antwerpen in opdracht van Nyctia bvba. Het project, gesitueerd in de Romeynsweel, zal bestaan uit een kantoorgebouw (700m²) met laboratoria (1200m²), magazijn (500m²) en buitenaanleg.
Mertens-architecten start binnenkort met bouwwerken voor een nieuw kantoren en laboratoria-project in Antwerpen in opdracht van Nyctia bvba. Het project, gesitueerd in de Romeynsweel, zal bestaan uit een kantoorgebouw (700m²) met laboratoria (1200m²), magazijn (500m²) en buitenaanleg.
Het kantoorgebouw is een strak volume bestaande uit drie bouwlagen. Dit volume staat aan de voorzijde van het terrein en komt boven de andere volumes uit. Naast dit volume staan de andere functies opgesteld, laboratoria en magazijn.
De gevel van het kantoorgebouw is volledig gemoduleerd met baksteen en raampartijen dewelke worden voorzien van beweegbare zonnewering. De daken worden voorzien van zonnepanelen. Extra aandacht wordt gegeven aan de isolatie van het hele gebouw. De bouwwerken starten komende augustus, het investeringsbedrag staat op €2.500.000.