Doorzoek volledige site
06 april 2012

Kalzip introduceert luchtreinigend gevelsysteem ECOCLEAN

Kalzip introduceert met het FC-gevelsysteem EcoClean een aluminium gevelsysteem op de markt dat zichzelf en de omgevingslucht reinigt. Met behulp van zon en vocht maakt de op titaniumdioxide gebaseerde bekleding vuil- en smogdeeltjes onschadelijk en draagt hiermee bij aan de zelfreiniging van de gevel en de reiniging van de omgevingslucht.
Kalzip introduceert met het FC-gevelsysteem EcoClean  een aluminium gevelsysteem op de markt dat zichzelf en de omgevingslucht reinigt. Met behulp van zon en vocht maakt de op titaniumdioxide gebaseerde bekleding vuil- en smogdeeltjes onschadelijk en draagt hiermee bij aan de zelfreiniging van de gevel en de reiniging van de omgevingslucht.


De bekleding is gebaseerd op titaniumdioxide dat smogdeeltjes onschadelijk maakt


Bij invallende zonnestralen en bij een lage luchtvochtigheid werkt het lichtgevoelige titaniumdioxide als een katalysator: op het oppervlak vormen door het UV-licht vrijgekomen elektronen radicalen die organische stoffen en smogdeeltjes afbreken. Tegelijkertijd ontstaat een superhydrofiel (vochtaantrekkend) en extreem glad oppervlak. Bij neerslag of dauw glijden de afgebroken schadelijke stoffen gewoon van het gebouw af en laten een schone gevel achter.

Hieronder geven we nog twee filmpjes over deze gevelinnovatie: