Doorzoek volledige site
08 juli 2019

Duits onderzoekscentrum straalt kracht en kalmte uit

Illustratie | © Brigida González
Illustratie | © Brigida González
Illustratie | © Brigida González
Illustratie | © Brigida González
Illustratie | © Brigida González
Illustratie | © Brigida González
Illustratie | © Brigida González

De onderzoekscampus "ARENA2036 – Active Research Environment for the Next Generation of Automobiles" is een nieuwe vorm van samenwerking tussen wetenschap en industrie. Op deze nagelnieuwe campus in Stuttgart, ontworpen door Henn Architekten, vindt vooruitstrevend onderzoek naar innovatieve productietechnologieën voor de automobielindustrie plaats. De gevel is voorzien van ALUCOBOND® naturAL line 401.

ARENA2036 is 130m lang, 46m breed en 16m hoog, met een zaagtanddak en een gevel die gemaakt is van gevouwen ALUCOBOND®. Dit nieuwe gebouw op de universiteitscampus Stuttgart-Vaihingen ziet er op het eerste gezicht uit als een typische fabriek. Maar zodra u binnenkomt, wordt het duidelijk dat het een state-of-the-art onderzoekscentrum is. Het interieur wordt overspoeld met licht. De kantoren (met ramen van vloer tot plafond) zijn gelegen op twee verdiepingen aan de noordzijde.

De activiteiten op de campus vereisten een gebouw met onderzoeks-en ontwikkelingszones die eenvoudig kunnen worden aangepast, om een flexibel en dynamisch gebruik mogelijk te maken. De kolomvrije zaal biedt genoeg ruimte voor verschillende soorten testapparatuur. Het ontwerp reageert op de verhoudingen van het perceel en de bijzondere locatie. 

Het gebruik van een beperkt gamma aan materialen en gevelelementen in groot formaat, geeft de bouw kracht en kalmte. Witte textielelementen maken onderdeel uit van de kantoorgevel en zijn exemplarisch voor de doorgedreven aandacht voor innovatief materialengebruik – volledig in de lijn met de onderzoeken die op de campus plaatsvinden.

 

Technische fiche

Project: Arena2036, Stuttgart | Duitsland                          

Architecten: Henn Architekten, München | Duitsland    

Vervaardiger/installateur: WF Bau GmbH, Barleben | Duitsland

Gevelsysteem: tray panels speciaal ontwerp      

Bouwjaar: 2016

GERELATEERDE DOSSIERS