Doorzoek volledige site
21 juni 2012 | DJAMO VAN LUTTERVELT

LCC breidt gamma XL-plafondpanelen uit

LCC-Plafonds vulde zijn XL-plafondgamma recent aan met XL-panelen voor zelfdragende toepassingen tot 3m mét behoud van brandstabiliteit. Deze panelen zijn bedoeld voor toepassingen in gangen en grote ruimtes. De panelen worden geplaatst op Omega-randprofielen. Door het gebruik van deze profielen verliest u geen ruimte in het plenum van het plafond.

 

LCC-Plafonds vulde zijn XL-plafondgamma recent aan met XL-panelen voor zelfdragende toepassingen tot 3m mét behoud van brandstabiliteit. Deze panelen zijn bedoeld voor toepassingen in gangen en grote ruimtes. De panelen worden geplaatst op Omega-randprofielen. Door het gebruik van deze profielen verliest u geen ruimte in het plenum van het plafond.


Omega-randprofiel

Bij onderhoudswerken kunnen de panelen in het plenum afgehangen worden op de Omega-randprofielen. Dit randprofiel is verkrijgbaar met of zonder schaduwvoeg.Om overspanningen tot 3m te realiseren, ontwikkelde LCC-Plafonds de nieuwe Omega-randprofielen, waarop de panelen zelfdragend geplaatst kunnen worden

 

Grote overspanningen

Deze plafondoplossing is geschikt voor toepassing in gangen en andere ruimtes waar grotere overspanningen vereist zijn, zonder voor de ophanging gebruik te moeten maken van het plenum. Hierdoor heeft u alle vrijheid voor het plaatsen van de technieken.


Technische aspecten

De XL-panelen met een breedte van 300mm kunnen toegepast worden in lengtes tot 3.000mm, voor de 600mm brede panelen gaat dit tot 2.520mm.

De XL-plafondpanelen kunnen gecombineerd worden met CL-plafondpanelen, bijvoorbeeld voor de aansluiting van gang- naar kantoorzones.