Doorzoek volledige site
08 augustus 2012 | DJAMO VAN LUTTERVELT

Klemko stelt energie-efficiënte dubbele trackspot met leds voor

Klemko presenteert zijn nieuwe led-trackspot. Deze trackspot heeft twee apart richtbare modules die samen een vermogen van 35 watt hebben, maar dezelfde lichtstroom leveren als een conventionele spot van 350 watt. De dubbele led-trackspot kan op elke willekeurige plaats worden bijgeplaatst in een driefase eurorail die aan het plafond bevestigd kan worden.


Klemko presenteert zijn nieuwe led-trackspot. Deze trackspot heeft twee apart richtbare modules die samen een vermogen van 35 watt hebben, maar dezelfde lichtstroom leveren als een conventionele spot van 350 watt. De dubbele led-trackspot kan op elke willekeurige plaats worden bijgeplaatst in een driefase eurorail die aan het plafond bevestigd kan worden.


De dubbele trackspot met leds van Klemko heeft twee richtbare modules, is makkelijk te verplaatsen en verbruikt veel minder stroom dan een conventionele spot


Driefase eurorails

Om bijvoorbeeld in winkelruimtes het steeds veranderende interieur optimaal te belichten, is het verplaatsen van lichtpunten aan het plafond een noodzaak. Het driefase eurorail systeem zorgt hierbij voor een grote vrijheid. In deze rail klikt men namelijk op willekeurige plaatsen spots vast die later weer verplaatst kunnen worden. De nieuwe dubbele led-trackspot van Klemko is speciaal ontworpen voor bevestiging aan deze rails.


De dubbele trackspot met leds

De dubbele led-trackspots van Klemko zijn ontworpen om, onder andere, winkels te voorzien van verlichtingsarmaturen die makkelijk te verplaatsen zijn en die energiezuinig zijn.

Deze trackspot heeft twee afzonderlijk te richten modules, die kunnen kantelen in een hoek van 35 graden. Hij is makkelijk in te klikken en te verplaatsen. Samen hebben ze een vermogen van 35 watt, maar leveren dezelfde lichtstroom als een conventionele spot van 350 watt. Ook is de gemiddelde levensduur van een led 35 000 branduren. Op deze manier wordt de kosten en het stroomverbruik sterk teruggedrongen.

Een ander voordeel is dat deze trackspots trillingsongevoelig zijn. Conventionele lampen kunnen door trillingen, van een drukke straat bijvoorbeeld, makkelijk schade oplopen.


Specificaties

Klemko´s dubbele trackspots hebben een aluminiumkleurige behuizing, waarin eveneens de leddriver is gemonteerd.

De trackspot is leverbaar met de lichtkleur 4000 K natuurlijk wit of met de lichtkleur 2800 K warm wit.