Doorzoek volledige site
19 september 2012 | LIESBETH VERHULST

Architectuurprijzen Leuven - Breng je stem uit

Op 18 oktober worden in Leuven de Architectuurprijzen uitgereikt in Museum M. Met deze prijs wil de Stad Leuven de beste projecten belonen. Vanaf deze week kan het publiek mee beslissen wie als laureaat naar huis gaat. Tot 16 oktober kan iedereen zijn stem uitbrengen in de gratis antichambre van Museum M, die wordt omgevormd tot een mediatheek.

Op 18 oktober worden in Leuven de Architectuurprijzen uitgereikt in Museum M. Met deze prijs wil de Stad Leuven de beste projecten belonen. Vanaf deze week kan het publiek mee beslissen wie als laureaat naar huis gaat. Tot 16 oktober kan iedereen zijn stem uitbrengen in de gratis antichambre van Museum M, die wordt omgevormd tot een mediatheek. Je kan er interviews met bouwheren op scherm bekijken, beelden van de projecten doorlopend op de muren geprojecteerd zien, de website van Stad en Architectuur consulteren of een architectuurkrant lezen met alle informatie over de projecten die meedingen naar de prijs.

Er werden 37 inspirerende projecten gekozen die de laatste vier jaar in Leuven gerealiseerd werden. Voor Stad en Architectuur zijn het zijn stuk voor stuk projecten die de aandacht van het publiek verdienen: sommige zijn opmerkelijk, fascinerend in hun verschijning, andere vindingrijk in de oplossingen die ze aanreiken voor een vernieuwd stedelijk wonen en leven. De projecten worden beoordeeld door een vakjury, een ambtelijke jury en ook u!


Foto: Jan Kempenaers