Doorzoek volledige site
19 november 2019

HAROL zet 2020 in met volledig nieuw gamma knikarmschermen

Illustratie | Harol
Illustratie | Harol
Illustratie | Harol

Traditioneel stelt HAROL tijdens Polyclose zijn nieuwigheden in zonwering voor. Voor de editie 2020 krijgt de sector in primeur een volledig nieuwe generatie knikarmschermen te zien. Het merk pakt uit met maar liefst 5 nieuwe schermen die het resultaat zijn van twee jaar doorgedreven ontwikkeling. In het gamma Buitenleven maakt Brera zijn opwachting, het nieuwe openschuifbare lamellendak. 

Op beelden van het volledig vernieuwde gamma knikarmschermen moeten we nog even wachten. “We bewaren de échte primeur voor Polyclose, omdat dit niet zomaar een nieuwigheidje is”, zegt Isabelle Wintmolders, marketing manager. “Na uitgebreid marktonderzoek en bijna 2 jaar R&D zijn we erin geslaagd om een volledig nieuw gamma knikarmschermen te ontwikkelen, dat nog meer beantwoordt aan zowel persoonlijke voorkeur van de consument als de hoogste kwaliteitsvereisten. Dit nieuwe totaalconcept wordt gelanceerd met de slagzin “Smarter. Simpler. Sustainable”.

Smarter: Bij de start van de engineering werd er rekening gehouden met de resultaten van het marktonderzoek, en heeft Harol getracht om zoveel mogelijk noden in te lossen.

Simpler: geen 100 schermen, maar een compact, helder en overzichtelijk gamma, gestyled volgens de HAROL huisstijl, die staat voor eenvoud en kwaliteit.

Sustainable: aan de ene kant een duurzaam, kwaliteitsvol product. Aan de andere kant een oplossing die vandaag meer dan ooit een groene oplossing is om je huis fris te houden (op een verantwoorde manier).

“Marktonderzoek wijst uit dat knikarmschermen juist hierdoor een erg populaire oplossing blijven: ze geven niet alleen koelte aan je terras maar evenzeer aan je woning. Hierdoor heb je minder energieverslindende airco nodig en bovendien verhoogt het comfort op je terras. Samengevat: op alle fronten werd de lat hoger gelegd: kwaliteit, duurzaamheid, features en esthetiek. Wij zijn ervan overtuigd dat dit nieuwe gamma zowel de eindklant als de installateur zal aanspreken, zowel nationaal als internationaal. Er werd dan ook geïnvesteerd in armen die makkelijk geassembleerd kunnen worden. Deze mogelijkheid opent de deur naar internationale markten.”

 

Drie collecties op maat: Minimal, Elegant en Curved

Het nieuwe gamma werd opgedeeld in drie collecties: Minimal (strak en modern, gaat volledig op in de woning), Elegant (elegante rondingen) en Curved (gebogen design). Elk van de collecties is onderverdeeld in verschillende uitvoeringen, zodat je als een menukaart je zonwering naar stijl én functionele behoefte kan samenstellen.

Zo kan de montage via inbouw, plafond of tegen de muur, met open, halfopen of gesloten kast. De consument kan optioneel kiezen voor LED-verlichting in de kast en de armen en de voorlijst. Om de behoeften van de consument volledig af te dekken biedt Harol een vario-volant aan op twee high-end modellen alsook een zeer uitgebreide collectie hoogtechnologische acryl-doeken op de volledige collectie.

“Uiteraard staan onze basiswaarden van kwaliteit en comfort, bescherming tegen hitte en UV-straling en duurzaamheid voorop. De knikarmen werden ontwikkeld om levenslang mee te gaan en werden bijvoorbeeld getest op meer dan 30.000 cycli oftewel om 25 jaar lang twee keer per dag open en dicht te gaan. Het nieuwe gamma voldoet aan de vereiste normen voor windklasse 2 volgens EN13561 (snelheid 7,5-10,4 m/s).

 

Meer zon met nieuw lammellendak Brera

In het gamma Buitenleven, een andere specialiteit van HAROL, wordt het openschuifbare lamellendak Brera gelanceerd. Een logische aanvulling van het gamma na de Vision en Opera, met nieuwe features. Zo kan men optioneel kiezen voor LED-verlichting en een uitbreiding met een screen of glazen schuifwand. Bovendien gaan de lamellen open tijdens het kantelen, waardoor er meer licht binnen kan bij open stand. Extra troeven zijn de eenvoudige montage met minder onderhoud. Het dak is volledig IO gestuurd, met slechts 1 Somfy-motor.

  • Brera Premium: opties LED-verlichting, screen, glazen schuifwand -  tot 450cm x 610cm
  • Brera Superior: opties LED-verlichting, glazen schuifwand – tot 450cm x 600cm
  • Brera Basic: zwevend model met optie LED-verlichting  - tot 430cm x 585cm

GERELATEERDE DOSSIERS