Doorzoek volledige site
09 januari 2013 | ELS MAESEN

Powerwall: De oplossing van Recticel voor buitengevelisolatie

De hoge isolatiewaarde is één van de belangrijkste kenmerken van de Powerwall isolatieplaten van Recticel Insulation. Daardoor is het erg geschikt voor het doorlopend isoleren van buitengevels en dit van kelder tot dak. De Powerwall maakt ook deel uit van het Isofinish systeem waarbij de isolatieplaten gecombineerd worden met regelschroeven en een buitenbekleding naar keuze om zo de gevel een compleet andere look te geven.
De hoge isolatiewaarde is één van de belangrijkste kenmerken van de Powerwall isolatieplaten van Recticel Insulation. Daardoor zijn ze erg geschikt voor het doorlopend isoleren van buitengevels en dit van kelder tot dak. De Powerwall maakt ook deel uit van het Isofinish systeem waarbij de isolatieplaten gecombineerd worden met regelschroeven en een buitenbekleding naar keuze om zo de gevel een compleet andere look te geven.

Technische kenmerken

De kern van de isolatieplaat is TAUfoam, een polyisocyanuraatschuim met een hoge brandveiligheid en isolatiewaarde (λD= 0,024 W/mK). De buitenzijden bestaan uit een zuivere aluminiumfolie van ongeveer 50µm. De Powerwall kreeg het Europese Keymark kwaliteitslabel.


Gebruik

Powerwall is geschikt voor nieuwbouw en renovatie. Door het tand-en-groef kliksyteem kan het niet alleen snel geplaatst worden maar sluiten de platen ook nauw aan waardoor er geen energielekken zijn. In combinatie met Powerroof voor hellende daken en Eurofloor vloerisolatie creëert u een doorlopend isolatieschild voor de hele woning.  Voor de buitenafwerking is er ook nog het Isofinish concept. De regelschroeven lijnen het lattenwerk uit zodat ook een rechte gevelafwerking zonder overlappingen mogelijk is. Regenwater loopt zo makkelijker weg en de geventileerde spouw zorgt ervoor dat er geen condensatie is. 


Een voorbeeld van het Isofinish
concept met rechte gevelbekleding