Doorzoek volledige site
11 februari 2013 | JANNES ZWAENEPOEL

Wienerberger stelt nieuwe producten voor op Batibouw

De Oostenrijkse steenbakkerij Wienerberger toont op Batibouw 2013 hun nieuwe producten. Nieuwe kleidakpannen, vernieuwde esthetische renovatieoplossingen en een wedstrijd: alle zijn ze te vinden op de Batibouwbeurs.
De Oostenrijkse steenbakkerij Wienerberger toont op Batibouw 2013 hun nieuwe producten. Nieuwe kleidakpannen, vernieuwde esthetische renovatieoplossingen en een wedstrijd: alle zijn ze te vinden op de Batibouwbeurs.

Een hellend dak met kleidakpannenpast in onze bouwtraditie en heeft tal van voordelen. Meer ruimte op eenzelfde bouwoppervlakte, uitstekend te isoleren, een traditioneel uitzicht, de veelheid aan vormen, … kortom een hellend dak brengt iets unieks naar een bouwproject. Wienerberger heeft dan ook een uitgebreid gamma keramische dakpannen: de Koramic kleidakpannen zijn beschikbaar in een variatie van kleuren, vormen en texturen.
Gratis dak

Wie de stand van Wienerberger bezoekt maakt kans op een gratis hellend dak. Maar ook de mensen die daadwerkelijk iets kopen krijgen een cadeau. Kandidaat-(ver)bouwers kunnen bij een bezoek aan de Wienerberger stand op Batibouw een geschenkbon per productgroep ontvangen. Deze drie productgroepen zijn Koramic kleidakpannen, Terca & Desimpel gevelstenen en kleiklinkers. Zij ontvangen de geschenkbon in ruil voor enige informatie aangaande hun voorkeuren voor de producten van Wienerberger.
Daarnaast zijn er doorlopend demonstraties, die tonen hoe de verschillende oplossingen voor dak en gevel van Wienerberger worden toegepast.


Façatile kleipan

De façatile kleipan van Wienerberger krijgt vier nieuwe kleuren: aubergine blauw gesmoord, koperrood, grijsbeige en aardebruin. Dit brengt het totaal op zeven varianten.

De gevelkleipan levert een vlakke en minimalistische gevel op en vormt een regendichte en ademende keramische huid. Dit komt door de speciaal aangepaste plaatsingsmethode van de pan. De pannen worden namelijk verticaal, regendicht geplaatst op een uitgevlakte houten draagstructuur. Hierdoor kunnen de pannen dienen bij na-isolatie van niet-geïsoleerde muren of van slordig opgebouwde spouwmuren met vochtbruggen.

De pannen worden net zoals de andere pannen uit het Koramic gamma op een ecologische wijze vervaardigd. Ze hebben een lange levensduur en zijn UV-bestendig, kleur-, vorm- en stootvast, krasbestendig en regendicht. De gevelkleipan is gegarandeerd 30 jaar vorstbestendig.

Het aluminium ventilatieprofiel voorkomt dat insecten en ongedierte tot achter de gevel kunnen doordringen.