Doorzoek volledige site
22 januari 2013 | ISABELLE IGNOUL

Klemko breidt assortiment dimmers uit

Het Nederlandse Klemko Techniek heeft het assortiment dimmers uitgebreid met producten van de Duitse fabrikant EPV. Een compleet gamma, dat varieert van ohms tot inductief. Deze producten voor professioneel gebruik zijn geschikt voor verschillende merken afdekkingen en knoppen. Het gamma kenmerkt zich verder door de draai-as van 4 mm en de adapter voor de as van 4 naar 6 mm.
Het Nederlandse Klemko Techniek heeft het assortiment dimmers uitgebreid met producten van de Duitse fabrikant EPV.  Een compleet gamma, dat varieert van ohms tot inductief.  Deze producten voor professioneel gebruik zijn geschikt voor verschillende merken afdekkingen en knoppen.  Het gamma kenmerkt zich verder door de draai-as van 4 mm en de adapter voor de as van 4 naar 6 mm.

EPV-dimmers

De EPV-dimmers hebben een thermische beveiliging en een glaszekering, wisseluitgang- of maakcontact.  Verder beschikken ze over druk- of draaischakelaars voor aan/uit. De montageplaat is universeel.  De dimmers dragen bovendien het Kemakeur en hebben een minimum- of maximum-instelling voor het lichtniveau, via de potmeter.
De installateur dient bij de keuze van het gewenste type dimmer rekening te houden met de soort belasting en het vermogen, dat door de dimmer bestuurd moet worden.  De technische kwalificatie bepaalt veelal het type dimmer.
Het pakket is ook voorzien van een 1-10V elektronische potentiometer.  Die wordt ingezet voor het dimmen van ledverlichting en is voorzien van een separate leddriver.Klemko

Klemko Techniek is reeds sinds de jaren ’50 een referentie in de elektrotechnische sector.  Onder impuls van een nieuw management in de jaren ’90 maakte de firma een grote evolutie door.  Het assortiment werd aanzienlijk uitgebreid, de kwaliteit verbeterd en de service geoptimaliseerd.

De focus ligt steeds meer op productontwikkeling. Grondig onderzoek, op het gebied van aansluittechniek, lichtbesturing, Led-verlichting en groene oplossingen, zorgt voor oplossingen op maat van de installateur.