Doorzoek volledige site
07 september 2020

Windvaste Fixscreen covert 12 meter brede ramen

Illustratie | © Renson
Illustratie | © Renson
Illustratie | © Renson
Illustratie | © Renson

Voor Gare Maritime op de Brusselse Tour & Taxis-site was Renson de enige fabrikant die voor de windvaste doekzonwering aan de vereisten van bouwheer Extensa kon voldoen. Met een stalen draagstructuur elke 12 meter, werd de oorspronkelijke structuur van het gebouw in ere gehouden. De doekzonwering moest de net zo brede raampartijen daartussen helemaal kunnen ‘coveren’.

Gare Maritime deed in de jaren 1900 dienst als één van de grootste logistieke sites ter wereld voor het transport van goederen via spoor- en waterwegen. Na het Koninklijk Pakhuis was ook dit oude goederenstation op de Tour & Taxis site aan een opknapbeurt toe. Het werd omgebouwd tot een multifunctioneel complex met 30.000 m² aan kantoren en 12.000 m² retail en commerciële ruimte.

 

36 m²

In totaal werd hier 1750 m² Renson doekzonwering geplaatst op de 280 m lange gevel. De montage van de op maat gemaakte Fixscreens van maar liefst 36m² was een ‘een huzarenstukje’ voor installateur Suncomfort, die de screens op 13 meter hoogte plaatste.

De screens blokkeren de zon nog voor die het glas bereikt. Zo voorkomen ze op een natuurlijke en duurzame manier dat het er in de kantoren te warm wordt en het licht in de computerschermen reflecteert. Tegelijk blijft zelfs met de screens naar beneden het zicht naar buiten behouden.

“Uitdagingen als deze stimuleren ons om met de klant mee te denken,”, klinkt het bij Renson. “De maximale oppervlakte van onze windvaste screens is normaal 22 m², maar voor dit project werden zowel de doeken als de doekkasten op maat gemaakt. Dankzij een speciale motor en specifieke doeken kunnen de screens een grotere windlast aan.”

Bekijk ook deze videotestimonial.

GERELATEERDE DOSSIERS