Doorzoek volledige site
05 maart 2013 | SIMON SCHREURS

ATAB doet het ecologisch verantwoord met de Polygum Carrara

ATAB is marktleider in de Benelux op gebied van waterdichting en isolatie. Bij de ontwikkeling van dakproducten en –systemen draagt de Antwerpse fabrikant ecologisch en economisch verantwoord produceren hoog in het vaandel. Dat komt goed tot uiting in een product als Polygum Carrara, een nieuw ECO dakmembraan.

ATAB is marktleider in de Benelux op gebied van waterdichting en isolatie. Bij de ontwikkeling van dakproducten en –systemen draagt de Antwerpse fabrikant ecologisch en economisch verantwoord produceren hoog in het vaandel. Dat komt goed tot uiting in een product als Polygum Carrara, een nieuw ECO dakmembraan. Het is ontworpen aan de hand van de zogenaamde Air Care Technologie die ervoor zorgt dat broeikasbevorderende stoffen zoals stikstof – en zwaveloxide worden omgezet in milieu-neutrale stoffen.


Een andere grote kwaliteit is het koelend effect dat te danken is aan de witte minerale afwerking van het dakmembraan. Die maakt immers dat het dak zonnestralen reflecteert enerzijds en de opgenomen warmte zeer goed afgeeft anderzijds. Bijgevolg warmen gebouwen in de zomer minder snel op en kunnen koelingskosten gedrukt worden. Dat is niet alleen financieel maar ook ecologisch positief. Tel daarbij de 100% recycleerbaarheid van de Carrara en je kan er zeker van zijn dat het ATAB ernst is met het milieu. Ze gaan er dan ook prat op dat de Carrara op zich al uit een groot deel gerecycleerde grondstoffen bestaat. Tot slot zou het geheel met een levensduur van meer dan dertig jaar ook nog eens een duurzame investering zijn.