Doorzoek volledige site
06 maart 2013 | FILIP JUTTEN

Bureau Bas Smets ontwerpt Sint-Lazaruspleinen

De “Sint-Lazaruslaan” in Sint-Joost-te-Node zal omgevormd worden tot de “Sint-Lazaruspleinen”. Het ontwerp is van de Brusselse landslandschapsarchitect Bureau Bas Smets. Het architectenbureau werkt samen met de Franse stedebouwkundige Jean-Pierre Charbonneau en de studiebureaus Bgroup Greisch en Bureau Bouwtechniek.
De “Sint-Lazaruslaan” in Sint-Joost-te-Node zal omgevormd worden tot de “Sint-Lazaruspleinen”. Het ontwerp is van de Brusselse landslandschapsarchitect Bureau Bas Smets. Het architectenbureau werkt samen met de Franse stedebouwkundige Jean-Pierre Charbonneau en de studiebureaus Bgroup Greisch en Bureau Bouwtechniek.




Het project heeft een dubbele doelstelling. Enerzijds integreert het de open ruimtes, gevolg van de aanleg van de Noord-Zuidverbinding, in een reeks van publieke pleinen. Anderzijds maakt het een vlotte verbinding tussen het stadscentrum en de Noordwijk van Sint-Joost en Schaarbeek. De overheid wenst dat omwonenden en bezoekers zich de straten en de pleinen van deze wijk weer kunnen toe-eigenen, zowel op stedelijk, commercieel als cultureel vlak. Daartoe wordt ingezet op materiaalgebruik, vegetatie, verlichting, stadsmeubilair en signalisatie.