Doorzoek volledige site
07 oktober 2020 | KEVIN MOENS

Podcast: Groen & Grijs, met Kelly Hendriks (B-ILD) & Niklaas Deboutte (META)Hoe slaagt Kelly Hendriks er met haar collega’s van B-ILD in om bij wedstrijden een succesratio van 55% te behalen en welk leugentje om bestwil had Niklaas Deboutte van META nodig om het bij een ontwerpwedstrijd te halen van zijn mentor en vriend Jo Crepain? Dit en nog veel meer kom je te weten in deze vijfde podcast van architectura.be, de eerste in de reeks Groen & Grijs, waarbij we een jonge beloftevolle architect samenbrengen met een minder jonge rot in het vak. 

Kelly Hendriks, die met B-ILD in 2019 de Jo Crepain Award won voor beloftevol startend bureau, treedt in deze Groen & Grijs in gesprek met Niklaas Deboutte, al sinds 1991 aan het roer van het Antwerps architectenbureau META. Eerst samen met Erik Wieërs, die als nieuwe bouwmeester te gast was in de vorige podcast van architectura.be. Vandaag is Erik Soors zijn vennoot bij META. 

Op het eerste gezicht hebben Kelly en Niklaas weinig of niets met elkaar te maken. Maar als er een ding duidelijk is na dit gesprek is het wel dat er heel wat parallellen zijn tussen de twee persoonlijkheden en de twee bureaus. 

Deze architectura.be Podcast kwam tot stand dankzij volgende parters: KUBUS, partner in BIM voor ARCHICAD, Solibri & BimCollab. Assiver, verzekeringsmakelaar gespecialiseerd in polissen voor architecten. En VELUX, partner in daglichtoplossingen. 

 

Je kan de podcast ook HIER beluisteren.