Doorzoek volledige site
24 april 2013

Zehnder presenteert op Passive House 2013 energiezuinige systeemoplossingen voor ventilatie en verwarming

Zehnder, specialist in ventilatiesystemen en designradiatoren, presenteert op PassiveHouse een reeks innovatieve systeemoplossingen voor passiefbouw en lage-energiewoningen. Het gebruik van natuurlijke energiebronnen voor woningventilatie zorgt voor een laag energieverbruik, een hoog rendement en een verhoogd comfort.
Zehnder, specialist in ventilatiesystemen en designradiatoren, presenteert op PassiveHouse een reeks innovatieve systeemoplossingen voor passiefbouw en lage-energiewoningen. Het gebruik van natuurlijke energiebronnen voor woningventilatie zorgt voor een laag energieverbruik, een hoog rendement en een verhoogd comfort.

Energiezuinige en milieuvriendelijke ventilatie


Zehnder biedt vandaag met de balansventilatie-units ComfoD of de Paul Novus en de aardwarmtewisselaar ComfoFond-L de ideale oplossing voor ventilatie en koeling van passiefhuizen en lage-energiewoningen aan. De balansventilatiesystemen van Zehnder zijn gecertificeerd door het Passive House Institute in Duitsland, een onafhankelijke onderzoeksinstelling die bouwmaterialen test op hun energiezuinigheid en geschiktheid voor passiefbouw, en zijn opgenomen in de epbd-databank. Bovendien kan de energetische meerwaarde van de aardwarmtewisselaar bij passiefcertificatie mee verrekend worden.De Zehnder ComfoFond-L onttrekt energie uit de grond via een water-glycol vloeistoflus onder het aardoppervlak. Het gebruik van aardwarmte resulteert in een lager energieverbruik en een grotere energie-efficiëntie van het ventilatiesysteem. Het systeem is geschikt voor de voorverwarming van buitenlucht in de winter en voorkoeling van buitenlucht in de zomer. De Zehnder ComfoFond-L aardwarmtewisselaar is uiterst geschikt voor de toepassing in passiefhuizen door haar lage energievraag en hoge energieopbrengst.

Novus 300 en 450 - Paul: compact en optimaal thermisch rendement

Zehnder Group Belgium verdeelt in België de warmterecuperatiesystemen van de firma Paul, die eveneens deel uitmaakt van Zehnder Group. De firma Paul staat in de ventilatiesector bekend voor de zeer hoge thermische rendementen van zijn balansventilatiesystemen met warmterecuperatie en zijn grote expertise in de passiefhuissector. De uitgebreide portfolio biedt oplossingen voor nieuwbouw en renovatie.

Tijdens Passive House presenteert Zehnder naast de individuele balansventilatie-units in primeur haar nieuwste collectieve balansventilatie-units: ComfoAir XL. De ComfoAir XL is beschikbaar in zes volumegroottes van 800 tot 6000 m3/h en is geschikt voor toepassing in appartementen en kleine utiliteit. De ComfoAir XL bezit een luchtdichte omkasting en is 25% energiezuiniger dan de vorige generatie.Energie-efficiënte radiatoren


Naast energiezuinige ventilatieoplossingen stelt Zehnder tijdens Passive House ook energie-efficiënte designradiatoren voor. De ventilo-radiator voor lage temperatuursystemen, Zehnder Nova Neo (Neo = New Energy Optimized), is speciaal ontworpen voor moderne, energiezuinige lage-temperatuursystemen. Naast zijn krachtige stralingswarmte heeft de Nova Neo kleine geïntegreerde ventilatoren voor verhoogde convectie, waardoor snel de gewenste kamertemperatuur bereikt wordt. Hierdoor kan de designradiator bij lage watertemperaturen vijf keer de prestaties van een traditionele radiator bereiken. Bovendien neemt de hij dankzij de efficiënte warmteverdeling minder plaats in dan de traditionele lage-temperatuurradiatoren.Met Energy Solutions beantwoordt Zehnder aan de vraag naar energiezuinige en klimaatvriendelijke verwarmingsoplossingen. In dit segment zijn de plintradiatoren een stijlvolle oplossing voor woningen met grote glaspartijen en voor veranda’s. Ook de Zehnder Radiavektor, Terraline en Stratos behoren tot deze categorie van decoratieve radiatoren.

Zehnder biedt ook een assortiment van elektrische radiatoren aan, waaronder de Fare en de Roda Senior handdoekdroger, die vooraf gevuld zijn met thermogeleidende vloeistof en voorzien van een natte weerstand wat een optimale veiligheid verzekert.