Doorzoek volledige site
06 mei 2013 | KEVIN MOENS

Luminous Textile zorgt voor dynamisch en geluiddempend interieur

Luminous Textile van Philips schept de mogelijkheid om interieurs te versterken met licht, textuur en dynamische inhoud. Het is een eenvoudig te monteren systeem waarin meerkleurige LED´s zijn geïntegreerd in akoestische panelen om een dynamische inhoud te vertonen en geluiden te verzachten.
Luminous Textile-panelen worden geleverd in standaard- en maatwerkformaten. Elk paneel is opgebouwd uit LED-modules bestaande uit meerkleurige LED´s die op onderlinge afstanden van 60 mm zijn bevestigd op akoestisch schuim. De panelen kunnen met behulp van bouten en magneten gemonteerd worden om een nauwkeurige positionering te verzekeren. De driverdoos en de voeding zijn in het paneel geïntegreerd, wat de installatie vereenvoudigt. De enige aansluitingen zijn een standaard netsnoer en een ethernetkabel voor het uploaden en beheren van de dynamische inhoud.


LED-modules tonen dynamische en kleurrijke inhoudGeluiddempend


De panelen zijn afgewerkt met Kvadrat-stoffen en maken gebruik van de gepatenteerde technologie die de stof onder constante spanning houdt in het aluminium frame. De geluiddempende aard van de panelen verzacht ook de akoestiek van ruimten. Luminous Textile respecteert alle bouwvoorschriften en veiligheidsnormen. De Kvadrat-stoffen zijn onafhankelijk getest en voldoen aan de eisen die gesteld worden aan de slijtvastheid, lichtbestendigheid en ontvlambaarheid van woningtextiel.

    

Door middel van een ethernetkabel kan je naar eigen keuze dynamische animaties uploadenFilmpje over Luminous Textile