Doorzoek volledige site
13 mei 2013 | KEVIN MOENS

Carehome of the Future in juni klaar voor eerste rondleidingen

De zorgwoning van de toekomst is een innovatie- en sensibiliseringsproject rond zorg, wellness, comfort en gezondheid. Het project nabij Hasselt (Heusden-Zolder) zal een real-life omgeving laten zien met nieuwe technologie├źn, diensten en producten die het levensbestendig wonen aangenamer en comfortabeler maken, met extra nadruk op zorgkwaliteit. De rondleidingen starten vanaf eind juni 2013. Architectura is mediapartner van het project.
De zorgwoning van de toekomst is een innovatie- en sensibiliseringsproject rond zorg, wellness, comfort en gezondheid. Het project nabij Hasselt (Heusden-Zolder) zal een real-life omgeving laten zien met nieuwe technologieën, diensten en producten die het levensbestendig wonen aangenamer en comfortabeler maken, met extra nadruk op zorgkwaliteit. De rondleidingen starten vanaf eind juni 2013. 
Product/dienstenplatform

Het project zal gedurende 3 jaar geopend zijn voor professionele bezoekers en als event- en product/dienstenplatform voor haar partners en participanten operationeel zijn. Een bijkomende missie van het project is het beroep van zorgverleners in de spotlights te plaatsen en de aantrekkelijkheid en toekomstgerichtheid ervan te promoten.

BoCasa Living Lab

Het project zal ook onderzoeksmogelijkheden bieden via een gekoppeld living lab waarbij werkgroepen en participanten producten en diensten kunnen uittesten bij hun doelgroepen. Het Living Lab BoCasa is een woonzorgcentrum met 43 bedden en 64 en er zullen meer dan 150 mensen wonen, leven en werken. De bewoners worden uitgenodigd actief mee te werken aan het ontwerpen van hun eigen toekomst.
Toekomstvisies

Voorts worden er ook uitgewerkte toekomstvisies getoond rond onder meer de apotheek of de dokterspraktijk van de toekomst. Er zal ook uitleg verschaft worden over tal van innovaties die de patiënten en bewoners meer comfort kunnen bieden op vlak van elektronische bedden, comfortabele matrassen, intelligente tapijt, innovaties voor chronisch zieken en andersvaliden, nieuwe generatie revalidatietoestellen en intelligente verpakkingen voor medicijnen en lichaamsscanning. Buiten op het terrein zullen pilootprojecten worden uitgewerkt rond nieuwe materialen, milieutechnieken, energiesystemen en mobiliteit.Architectura is mediapartner van het project, maar ook heel wat klanten verlenen hun medewerking aan het project waaronder DESSO, Recticel,Xella, Dorma,Legrand,Reynaers Aluminium,Livios en Vito.