Doorzoek volledige site
21 mei 2013 | KEVIN MOENS

Gevel met functioneel kleurenconcept siert kleuterschool in het Duitse Dorhan

In de gemeente Dornhan, in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg, werd een voormalig ziekenhuiscomplex volledig gerenoveerd. Tijdens de modernisering opteerden de architecten voor de decoratieve gevelplaten van Rockpanel. De bonte kleuren die het gebouw zowel aan de binnen- als buitenzijde sieren, scheiden de afzonderlijke delen van het gebouw ook visueel af.
In de gemeente Dornhan, in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg, werd een voormalig ziekenhuiscomplex volledig gerenoveerd. Het gebouw dat in 1952 werd opgetrokken, huisvest vandaag naast een kleuterschool ook verschillende artsenpraktijken. Tijdens de modernisering opteerde  het architectenbureau Hamberger + Haisch  voor de decoratieve gevelplaten van Rockpanel. De bonte kleuren die het gebouw zowel aan de binnen- als buitenzijde sieren, scheiden de afzonderlijke delen van het gebouw ook visueel af.




Kleur als wegwijzer en opdeling

Een eigen ontwikkeld kleurenconcept voor de binnenruimte deelt de kleuterschool overzichtelijk in en maakt het de kinderen een stuk gemakkelijker om hun weg in het gebouw te vinden. Ook aan de buitenkant bepalen kleuren de structuur. De afzonderlijke gevelkleuren geven het onderscheid tussen de verschillende functies van het gebouw - kleuterschool en artsenpraktijken - aan.




100 RAL- en NCS-kleuren

Voor de gevels van de artsenpraktijken werd geopteerd voor een metaalachtig ogend grafietgrijs. De bonte rode, oranje en gele tinten zijn kenmerkend voor de kleuterschool. De gevelplaten bestaan uit een materiaal op basis van basalt dat de voordelen van steen en hout combineert. Net als steen zou het plaatmateriaal weer-, temperatuur- en UV-bestendig zijn. Het assortiment bestaat uit 100 trendy RAL- en NCS-kleuren.




Gemakkelijk te verwerken

De gevelplaten werden in de standaardformaten op de bouwplaats geleverd en ter plekke versneden in circa 600 millimeter brede stroken van verschillende lengte volgens de instructies van de architecten.