Doorzoek volledige site
23 mei 2013 | KEVIN MOENS

Rhinoxx: multitoepasbare dakplaat met hoge warmtecapaciteit en windweerstand

Rhinoxx, de nieuwe dakplaat van Rockwool, is toepasbaar bij verschillende systemen en beschikt over een hoge warmtecapaciteit en windweerstand. Daarnaast biedt het product vier voordelen: brandveiligheid, akoestisch comfort, een lange levensduur en duurzaamheid.
Rhinoxx, de nieuwe dakplaat van Rockwool, is toepasbaar bij verschillende systemen en beschikt over een hoge warmtecapaciteit en windweerstand. Daarnaast biedt het product vier voordelen: brandveiligheid, akoestisch comfort, een lange levensduur en duurzaamheid.
Rhinoxx dakplaten kunnen toegepast worden bij met de vlam gelaste dakdichtingssystemen, bij koudverkleving van kunststofmembranen en bitumineuze dakdichtingsmembranen, bij mechanisch bevestigde dakdichtingssystemen en bij losliggende dakdichtingssystemen met ballast. De plaat is snel en makkelijk te verwerken. Rhinoxx is ook verkrijgbaar voor dakterrassen, installatiesokkels en afschotten.


Hoge warmtecapaciteit en windweerstand

Dankzij de Dual Density technologie met glasvliescachering is de plaat optimaal beloopbaar. Door de hoge warmtecapaciteit wordt een snelle opwarming van het dak voorkomen. Dat betekent dat de binnentemperatuur in de zomer minder snel oploopt en in de winter minder snel afneemt. Deze dimensiestabiele dakisolatieplaat krimpt of schotelt niet door temperatuur- of vochtverschillen. Daardoor ontstaan geen koudebruggen of spanningen in de dakafdichting. Het dakdichtingsmembraan kan rechtstreeks op glasvliesbekleding verkleefd worden. Een dampdrukverdelende laag is overbodig vanwege de dampopenheid van rotswol.


Producteigenschappen

De Rhinoxx-dakplaat biedt volgens de producent vier voordelen: brandveiligheid, akoestisch comfort, lange levensduur en duurzaamheid. Zo is deze plaat ingedeeld in EUROCLASS A2-S1, d0; één van de hoogste Euro-brandklassen. Dat zorgt ervoor dat Rhinoxx geen flash-over veroorzaakt, nauwelijks bijdraagt aan de vuurbelasting van een gebouw en vrijwel geen rookontwikkeling of giftige gassen bij brand veroorzaakt. De plaat is milieuvriendelijk, gemaakt van natuurlijk materiaal en volledig recycleerbaar. Daarnaast verhoogt Rhinoxx de geluidsisolatie van een constructie. Bovendien kent de plaat geen thermische veroudering waardoor constante isolerende prestaties gedurende de hele levensduur van het gebouw mogelijk zijn.


Specificaties

· EUROCLASS A2-s1, d0, volgens NBN EN 13501-1
· λD = 0,040 W/m.K, volgens NBN EN 12667
· Voorzien van een glasvlies van 300 g/m2
· Ponsweerstand minimaal 210 kPa
· Drukvastheidsklasse UEAtc-C

Meer info vindt u terug in het technisch productblad.