Doorzoek volledige site
30 mei 2013 | KEVIN MOENS

Project V3: Versuz herrijst aan Grenslandhallen

De bekende Hasseltse discotheek Versuz herrijst als nieuwe danstempel op de site van de Grenslandhallen. Uitbater Club Entertainment wil voor het eind van dit jaar al de eerste feestvierders verwelkomen. De plannen zijn van de hand van abv+ architecten en architectenbureau MAAD. Aannemer Mathieu Gijbels neemt de werken met bijhorende strakke deadline voor zijn rekening.
De bekende Hasseltse discotheek Versuz herrijst als nieuwe danstempel op de site van de Grenslandhallen. Uitbater Club Entertainment wil voor het eind van dit jaar al de eerste feestvierders verwelkomen. De plannen zijn van de hand van abv+ architecten en architectenbureau MAAD. Aannemer Mathieu Gijbels neemt de werken met bijhorende strakke deadline voor zijn rekening.
3.100 m2

Hal 5 van de Grenslandhallen wordt de nieuwe inplantingsplaats van de nieuwe discotheek. De hal zal door de Limburgse aannemer Mathieu Gijbels en architectenbureaus abv+ architecten en MAAD grondig worden verbouwd tot een discotheek met drie verschillende ruimtes: een dansclub met een oppervlakte van 1.800 m2, een aparte feestruimte, die afgehuurd kan worden, met een oppervlakte van 800m2 en een restaurant en grote ingangspatio van 500 m2 : goed dus voor een totaaloppervlakte van circa 3.100 m2.

    Werken tijdens bouwverlof

“Dit project, in totaal goed voor 3.100m2, zullen we al over zes maanden opleveren. Onze mensen moeten dus het onderste uit de kan halen”, aldus Mathi Gijbels, Gedelegeerd Bestuurder van nv Mathieu Gijbels. “Om de timing te verzekeren, gaan we dan ook tijdens het bouwverlof doorwerken. Op die manier kunnen we onze klanten verzekeren dat we de afgesproken termijn halen” besluit Gijbels.


Herman Verwimp over de rol van nv Mathieu Gijbels als aannemer tijdens het project


3 ingangen

Op het parkeerterrein zal een voetpad met veel groen en een subtiele verlichting de bezoekers naar de ingang van de club leiden. Die ingang wordt er een waar design en warmte worden gecombineerd. Er zullen in totaal 3 verschillende ingangen worden voorzien:eentje voor de club, eentje voor de VIP-club en eentje voor het restaurant.

    Patio

De Patio fungeert als overgangsruimte tussen de ingang van het gebouw en de toegang tot de lobbyruimte. Het is een deels overdekte buitenruimte met een abstract natuurlijk karakter. Deze plek biedt eveneens de mogelijkheid om in de zomermaanden een bijkomende functionele buitenlounge te creëren.
Voor een snelle hap kan men terecht aan de snackbar. Deze ruimte zal qua vormgeving aansluiten bij de Patio. Het wordt een geluidsarme ruimte: er zal muziek te horen zijn, maar op een zachte manier, zodat de feestvierders even kunnen uitrusten.
Buitenterras

Op niveau 1 komt een buitenterras boven de toegangshal. Dit buitenterras zal deels dienst doen als rokersruimte, maar zal tijdens de zomermaanden ook als terras worden gebruikt.Antonio Milazzo van architectenbureau MAAD doet het ontwerp uit de doeken
Erik Andries van abv+ architecten geeft toelichting over het verloop van het project