Doorzoek volledige site
26 november 2020

Pixii organiseert Expert session 'Nieuwe bouwmethodes'

Illustratie | Pixii

Nieuwe bouwmethodes zijn aan een steile opmars bezig en hebben een belangrijk aandeel in de afbouw van lineaire economische productiemodellen. Scherp je inzichten aan en leg je vragen live voor aan experts in deze allereerste online Expert Session van Pixii op 9, 10 en 11 december 2020. 

Hoe kunnen we evolueren naar koolstofneutrale bouwmethodes? Afstappen van lineaire economische productiemodellen zal daarin een belangrijk aandeel hebben. Circulair denken, ontwerpen, plannen en handelen kan de ontzagwekkende carbon footprint van de bouwsector naar beneden halen, zeker als we erin slagen om materialen zo hoog mogelijk terug in de waardeketen op te nemen. Hoe kunnen robotisering en industrialisatie de efficiëntie in de bouwwereld verbeteren met bijvoorbeeld robots en drones? 
 
Laten we de natuur een handje toesteken, door nagroeibare materialen in te schakelen die CO2 opnemen en vasthouden in hun groeicyclus? En wat met printen - als dat kan gebeuren met milieuvriendelijke, herbruikbare materialen? 
 
Nieuwe bouwmethodes zijn aan een steile opmars bezig en dat proces kan nog versnellen door nationale en supranationale regelgeving, denk aan de Europese Green Deal. Nieuwe zakenmodellen haken zich hierop vast en innovatie blijkt veel meer dan buzzword te zijn in bedrijven die begrijpen hoe (bouw)materialen en -methodes, energie en klimaatneutraliteit op elkaar ingrijpen.
 
Maak kennis met de meest recente knowhow en ervaringen en leg je vragen live voor aan experts in deze allereerste online Expert Session van Pixii. Omdat digitale streamingsessies veel aandacht vragen, spreidt Pixii deze Expert Session rond Nieuwe Bouwmethodes over drie dagen met telkens twee sessies
 

Livestreaming + uitgesteld kijken

Je kan je geen 3 voormiddagen op rij vrijmaken? Laat dat je niet weerhouden om in te schrijven. Als deelnemer kan je alle Expert Sessions nog één maand lang bekijken via het online leerplatform. Zo hoef je niets te missen en als EPB-berekenaar heb je dan meteen ook ruim de kans om je permanente vormingsuren te verwerven.

Via deze link kan je inschrijven en het volledige programma bekijken.