Doorzoek volledige site
06 januari 2021 | NIELS ROUVROIS

Podcast: Groen & Grijs, met Luc Vanhout (AIM) en Thomas Roelandts (Marge Architecten)

In de reeks Groen en Grijs brengt architectura.be Podcast een jonge beloftevolle architect samen met een minder jonge rot in het vak. In deze tweede aflevering zetten we jongeling Thomas Roelandts van Marge Architecten  tegenover ervaren rot Luc Vanhout van Architects in Motion.

Marge Architecten werd als beloftevol bureau in 2020 bekroond tot Rookie of the Year tijdens de Belgian Building Awards. “Het op mensenmaat zetten, ook al is het een groot gebouw, dat vind ik heel belangrijk”, vertelt Thomas Roelandts in onze podcast. “Dat sluit sowieso ook sterk aan bij hoe wij op het bureau architectuur beschouwen: heel menselijke architectuur die soms een beetje subjectief is en niet altijd even goed kan uitgelegd worden.”

Luc Vanhout is samen met Bart Janssens zaakvoerder bij Architects in Motion. Als er iemand in België in de wieg gelegd was als architect, is het zonder twijfel Luc Vanhout. Als zoon van Carli Vanhout en neef van Paul Schellekens, twee architecten van de Turnhoutse school, en kleinzoon van architect Jozef Schellekens werd Vanhout als het ware geboren tussen tekentafel en mortelmolen. “Het is aan de gevestigde bureaus om wat meer oogkleppen weg te doen en zich open te stellen voor die jonge ontwerpers. Er zou een soort wisselwerking moeten ontstaan”, klinkt het.

Wederom een mooie wisselwerking tussen jong en oud in deze Groen & Grijs-podcast, die tot stand kwam dankzij onze vier structurele podcast-partners: KUBUS, partner in BIM voor ARCHICAD, Solibri & BimCollab, Assiver, verzekeringsmakelaar gespecialiseerd in polissen voor architecten en ingenieurs, Wienerberger, meer dan 200 jaar ervaring in baksteen, kleiklinkers en keramische dakpannen. En ten slotte All Colors of Communication, strategische communicatiepartner voor de bouwsector.

De podcast kan je ook hier beluisteren.