Doorzoek volledige site
11 februari 2021

Valbeveiliging zonder doorbreking van het dak

Illustratie | © Zoontjens

Vallen van hoogte blijft een veel voorkomende oorzaak van zware arbeidsongevallen in de bouwsector. Niet zo gek dat België bijzonder strenge regels heeft voor de coördinatie van de veiligheid bij werkzaamheden op hoogte. De werkgever is wettelijk verplicht om maatregelen te nemen die de veiligheid van de werknemer waarborgen. Met het BiboBlock biedt Zoontjens een permanent en duurzaam valbeveiligingssysteem.

Het Biboblock is een betonnen tegel van 192 kilogram met daarin een dikke RVS stalen ring geïntegreerd. Aan dit blok kunnen werknemers zich zekeren, rechtstreeks of met levenslijnen, om veilig op het dak te werken. Het BiboBlock® wordt, afhankelijk van het type dakbedekking, op het dak gebrand of verlijmd. En dat is meteen het grote voordeel van dit systeem: geen doorbreking of perforatie van het dak en de dakhuid.

 

Geen overlast

Het Biboblock is het enige valbeveiligingssysteem voor platte daken waarbij de dakhuid en de dakconstructie niet doorbroken of doorboord hoeft te worden. Dat zorgt ervoor dat er geen overlast is tijdens de installatie, in tegenstelling tot andere oplossingen. Zowel op nieuwbouw als op bestaande panden kan deze valbeveiliging eenvoudig worden geïnstalleerd.

Geen extra onderhoud

Als je het dak onbeschadigd laat, dan is extra onderhoud van het dak of dakbedekking overbodig. Dat scheelt tijd, arbeid en kosten. Het BiboBlock zelf behoeft slechts één keer per vijf jaar een visuele inspectie.

 

Geen koudebruggen, geen lekkage
Nog belangrijker is dat de dakbedekking en dakconstructie volledig intact blijft. Zo heeft de installatie van het Biboblock geen invloed op de luchtdichtheid van het dakbedekkingssysteem en is er geen kans op lekkage en koudebruggen. Dat is wat elk pand wil!

GERELATEERDE DOSSIERS