Doorzoek volledige site
01 juli 2009

Jaaroverzicht 2009: Wonen in Meervoud in de bres voor groepswoningbouw

Hoe duurzaam en energiezuinig een individuele woning ook ontworpen werd, groepswoningbouw komt omwille van het duurzaam ruimte- en materiaalgebruik veel sterker tegemoet aan de duurzaamheidseisen. Om dat extra in de verf te zetten werd in 2009 het project Wonen in meervoud opgestart.

Hoe duurzaam en energiezuinig een individuele woning ook ontworpen werd, groepswoningbouw komt omwille van het duurzaam ruimte- en materiaalgebruik veel sterker tegemoet aan de duurzaamheidseisen. Om dat extra in de verf te zetten werd in 2009 het project Wonen in Meervoud opgestart.

    

Links project Beemden in Londerzeel van tv Kint-Philippe, rechts het project La Vignette van Wit Architrecen 


Wonen in Meervoud is een campagne van de Vlaamse overheid waarmee zij groepswoningbouw propageert als haalbaar en kwaliteitsvol alternatief voor het individuele bouwen.

Om de werking voor te stellen organiseerde Wonen in Meervoud op 8 juli een symposium in de Lamot-gebouwen van Mechelen. In het kader van dat symposium werd ook de Wonen in Meervoud-architectuurprijs uitgereikt. Hierbij vielen twee bureaus in de prijzen:    A33 voor het projecten Wonewei in Lovenjoel en Coussée en Goris voor de Katoenspinnerij in Gent.


     

Video's over de twee winnende projecten van Wonen in Meervoud: de Katoenspinnerij in Gent van Coussée en Goris en Wonewei in Lovenjoel van A33.

 

Deze en andere projecten kan u ook bekijken op de website www.woneninmeervoud.be , een interessante staalkaart van geslaagde groepswoningbouwprojecten in Vlaanderen.  De meeste van deze projecten komen ook aan bod in het boek Wonen in Meervoud, uitgegeven door uitgeverij Sun.