Doorzoek volledige site
25 mei 2021 | NIELS ROUVROIS

Gijs De Cock (RAAMWERK) en Thibaut Rome (Label Architecture) over stedelijke verdichting

Moeten we in België leren om kleiner te gaan wonen? Is het nog verantwoord om te kiezen voor viergevelwoningen? En hoe maken we werk van de noodzakelijke stadsverdichting? Architectura.be Podcast vroeg het aan Gijs De Cock van RAAMWERK en Thibaut Rome van Label Architecture

Of de twee jonge architecten goed geplaatst zijn om deze problematiek te belichten? Absoluut! Hoewel ze het bij aanvang van de podcast nog niet wisten, kreeg Label Architecture een eervolle vermelding en is RAAMWERK de winnaar van de categorie 3-2-1-Facade van de Belgian Building Awards, een prijs die enkel voorbehouden was voor 1-, 2- of 3-gevelwoningen. 

Stadsverdichting en kleiner wonen zijn volgens Gijs de toekomst: “Ik denk wel dat het de toekomst is. Er worden niet zoveel meer nieuwe percelen aangesneden en het is ook logisch dat we verder werken op het reeds bebouwde patroon en zo zoeken naar een manier om de nog beschikbare ruimte te gebruiken.” Thibaut ziet op zijn beurt nog een verschil tussen Vlaanderen en Brussel: “In Brussel vind je nog zeer veel groen en hebben veel mensen nog een tuin. Dus we hebben nog niet dat densiteitsprobleem dat je wel in Vlaanderen ziet.”

Beide heren gaan in deze tiende episode van archiectura.be Podcast samen met Rik Neven, zaakvoerder van Palindroom, dieper in op stedelijke verdichting.

Deze podcast werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van onze vier structurele podcastpartners: KUBUS, partner in BIM voor ARCHICAD, Solibri & BimCollab, Assiver, verzekeringsmakelaar gespecialiseerd in polissen voor architecten en ingenieurs, Wienerberger, meer dan 200 jaar ervaring in baksteen, kleiklinkers en keramische dakpannen. En ten slotte All Colors of Communication, communicatiepartner gepassioneerd door technologie, bouw en hr.