Doorzoek volledige site
01 juli 2021 | LIESBETH VERHULST

Podcast: Het Belgisch paviljoen op de Biënnale van Venetië

De Biënnale van Venetië, de internationale hoogmis van de architectuur, is op 22 mei van start gegaan. Op uitnodiging van het Vlaams Architectuurinstituut reisde architectura.be af naar Venetië om het Belgisch paviljoen in avant-première te ontdekken. We hadden er exclusief podcastinterview met Dirk Somers van Bovenbouw Architectuur en curator van het Belgisch paviljoen, en Sofie De Caigny, directeur van het Vlaams Architectuurinstituut. Ook Sarah Poot en Paul Robbrecht, wiens projecten worden tentoongesteld in het Belgisch paviljoen, haalden we voor onze microfoon in Venetië.

Nog tot 22 november kan je de architectuurbiënnale in Venetië bezoeken. In het Belgisch paviljoen is de tentoonstelling ‘Composite Presence’ te zien, die aan de hand van vijftig verschillende architectuurprojecten van de afgelopen twintig jaar de hedendaagse stad in Vlaanderen en Brussel toont in al zijn complexiteit.

Het Vlaams Architectuurinstituut coördineert sinds 2004, in een beurtrol met de Franse Gemeenschap, om de vier jaar de Belgische inzending. Dirk Somers van Bovenbouw Architectuur werd voor deze editie aangesteld als curator van het Belgisch paviljoen. In deze podcast gaan Dirk Somers en Sofie De Caigny dieper in op onder meer de thematiek van de tentoonstelling en de Biënnale, de selectie van de projecten en de bouw van de maquettes.

Sarah Poot (POOT architectuur) en Paul Robbrecht (Robbrecht en Daem architecten), wiens projecten in het Belgisch paviljoen tentoongesteld zijn, reisden ook af naar Venetië voor de opening van de Biënnale. We vroegen hen ter plekke naar hun eerste indruk van ‘Composite Presence’.

Deze podcast werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van onze vier structurele podcastpartners: KUBUS, partner in BIM voor ARCHICAD, Solibri & BimCollab; Assiver, verzekeringsmakelaar gespecialiseerd in polissen voor architecten en ingenieurs; Wienerberger, meer dan 200 jaar ervaring in baksteen, kleiklinkers en keramische dakpannen. En ten slotte All Colors of Communication, communicatiepartner gepassioneerd door technologie, bouw en hr.

GERELATEERDE DOSSIERS