Doorzoek volledige site
21 september 2021

Decoratief waterdichtingssysteem voor verouderde balkonvloer in Nederlandse appartementen

Illustratie | © Master Builders Solutions Belgium

De Minervalaan is één van de weinige “avenues“ in Amsterdam, een brede straat met in het noorden enkele woonblokken met appartementen gebouwd in de jaren twintig-stijl van de Amsterdamse School. In het appartementencomplex Minervalaan-Stadionkade waren de balkons, met borstwering en erkers, aan de achterzijde van het gebouw aan renovatie toe. De balkonvloeren waren voorzien van een PMMA bekleding die niet afdoende dichtend was en lekkages veroorzaakte.

Het appartementencomplex op de hoek van de Minervalaan met de Stadionkade dateert van 1928 en telt 56 woningen. Het complex is opgenomen in de lijst van Rijksmonumenten in Amsterdam, stadsdeel Zuid. Een doordachte oplossing voor de balkonvloeren drong zich daarom op. Een waterdichte en tevens decoratieve balkonvloer was vereist.

Master Builder Solutions by MBCC Group bood een oplossing, in de vorm van Balkonsysteem 4: dit is een decoratief waterdichtingssysteem op basis van polyurethaan. Deze werd aangebracht nadat de oude vloerbekleding volledig werd verwijderd. Het systeem kent tal van voordelen voor het appartementencomplex, zoals een voledig waterdichte balkonvloer zonder lekkages en een duurzame afwerking. Bovendien is het een naadloze oplossing (geen vuilophoping in de naden) die eenvoudig te reinigen is. 

Het merk Master Builders Solutions vertegenwoordigt MBCC’s expertise in op maat gemaakte chemische oplossingen voor nieuwbouw, onderhoud, reparatie en renovatie van bouwprojecten. Master Builders Solutions steunt op de ervaring en de kennis die al meer dan een eeuw wordt opgedaan in de bouwindustrie.