Doorzoek volledige site
21 september 2021

Afgewerkte prefab houtskeletwanden in bouwpakketten

Illustratie | © Carpentier

Houtskeletbouw zit in de lift. Deze duurzame bouwtechniek biedt heel wat voordelen en garandeert een vlot bouwproces. Bij nieuwbouw, renovatie of uitbreiding van een woning kijken aannemers, schrijnwerkers en dakwerkers dan ook steeds vaker in de richting van afgewerkte prefab-elementen omdat deze een enorme tijdwinst opleveren. Carpentier produceert compleet afgewerkte prefab houtskeletwanden in bouwpakketten. Eenmaal op de bouwlocatie worden deze prefab-elementen in een mum van tijd gemonteerd.

Carpentier gaat nu nog een stap verder en monteert de houten gevelbekleding in eigen atelier op de prefab wandelementen. Zo is de montage op de werf slechts een kwestie van ‘plug and play’. Uiteraard kan de vakman zelf de gevelbekleding installeren, maar deze extra service levert nog meer tijdwinst op de werf.

Bij een gevelbekleding met de Carpentier-QuickClip® profielen bent u bovendien zeker van een naadloos resultaat en een onzichtbare bevestiging, aangezien de houten planken op een aluminium onderconstructie worden geklikt en er dus geen nagels of schroeven aan te pas komen.

Carpentier levert ook plug-and-play houten poorten. Hierover leest u meer in dit artikel. Met deze innovatieve oplossingen kunt u snel, eenvoudig en efficiënt een volledig bouwproject realiseren.