Doorzoek volledige site
21 september 2021

7 voordelen van de Formica® HPL-deuren voor ontwerpers en architecten

Illustratie | © Formica

Als het aankomt op het kiezen van materialen voor deurtoepassingen, is er geen tekort aan opties. Formica® High Pressure Laminates (HPL) biedt een mix van prestaties, duurzaamheid, hygiëne en waarde op lange termijn. Door in te zetten op deze kwaliteiten wil Formica Group een toegevoegde waarde betekenen voor de ontwerp- en bouwsector. In een blogbericht lijst Formica zeven troeven van de deurencollectie voor ontwerpers en architecten op.

Nina Bailey, European Design Lead bij Formica Group, zegt: "Deuren zijn niet alleen functioneel om ruimtes af te sluiten - ze zijn een belangrijk onderdeel van het totale interieurontwerp en kunnen vaak de finishing touch zijn om een heldere en verfijnde uitstraling te creëren."

Wanneer u Formica HPL kiest voor uw deurtoepassingen, dan profiteert u van:

1. Robuustheid. 

Alle Formica HPL’s zijn zeer goed bestand tegen vlekken, stoten en krassen - waardoor ze ideaal zijn voor drukke ruimtes of oppervlakken die veel worden aangeraakt, zoals deuren en werkplekken.

 

2. Langdurige prestaties en schoonheid. 

Formica HPL kan worden toegepast met het vertrouwen dat ze hun kwaliteit en esthetische aantrekkingskracht gedurende vele jaren zullen behouden. Hun duurzaamheid is een belangrijke reden voor veel architecten en ontwerpers die actief zijn in publieke en privaat sector, waarbij een lange levensduur een betere levenscycluswaarde biedt dan goedkopere alternatieven. Formica-deur HPL kant en klaar, dus er is geen noodzaak voor latere oppervlaktebehandelingen.

 

3. Hygiëne. 

Formica HPL is inert en een gesloten oppervlakte, dus ze bevorderen de groei van bacteriën niet. U hoeft zich ook geen zorgen te maken over speciale schoonmaakmiddelen. Een warm sopje is alles wat u nodig heeft om uw HPL in perfecte staat te houden.

 

4. Vochtbestendigheid. 

Het oppervlak van HPL is niet poreus, wat betekent dat een goed gefabriceerde deur met afgedichte randen kan worden gebruikt in sanitaire ruimtes en kleedkamers, zonder gevaar voor dreigende schade of beschadiging.

 

5. Kosteneffectieve productie en eenvoudige fabricage. 

Formica HPL is licht en gemakkelijk op maat te snijden. Om een optimaal ontwerp van de deur te garanderen en een maximale efficiëntie bij de verwerking te bieden, tijd te besparen en materiaalverspilling te beperken, zijn vier verschillende plaatafmetingen beschikbaar: 2150x950mm, 2350x950mm, 2350x1300mm en een grote algemene plaatafmeting van 3050x1300mm, die meer mogelijkheden biedt wanneer grotere deuren vereist zijn.

 

6. Natuurlijke producttexturen. 

Ultramoderne texturen kunnen in het HPL-productieproces worden opgenomen, waardoor de uitstraling en het gevoel van het eindproduct onmiddellijk verandert. Linewood, Puregrain en Naturelle zijn geliefde oppervlakken voor houtdecors, terwijl MAT een tijdloze klassieker is voor uni kleuren en houtsoorten.

 

7. Uitgebreide esthetische keuzes. 

De Formica Deuren Collectie omvat 20 nieuwe houtdecors. Daarnaast is een grote selectie van 120 uni-kleuren beschikbaar, waaronder 15 nieuwe kleuren die de ultieme flexibiliteit bieden bij het creëren van een opvallende deur. De consistentie in iedere plaat minimaliseert het risico dat deuren in een opstelling niet bij elkaar passen.

GERELATEERDE DOSSIERS