Doorzoek volledige site
22 september 2021 | PHILIPPE SELKE

Welkom op de vierde editie van Building for Health!

Op 14 oktober vindt in het Sheraton-hotel in Zaventem de vierde editie plaats van Building for Health, een initiatief van agendarchitecture.be. Dit event, dat volledig gewijd is aan professionals uit de ziekenhuisbouw, belooft opnieuw mooie ontdekkingen. Nooit eerder heeft de ziekenhuiswereld te maken gehad met zoveel verwachtingen en zoveel uitdagingen. De inschrijvingen voor het colloquium zijn geopend!

Casestudy’s over toekomstige projecten of projecten in aanbouw, ervaringsuitwisselingen over toegepaste nieuwe concepten, uitdagingen in de ziekenhuisarchitectuur,... het programma oogt bijzonder interessant, met een focus op de ziekenhuisnetwerken en wat de impact ervan zal zijn op de bouw en renovatie van deze gebouwen. Paul d’Otreppe, Voorzitter van de Belgische Vereniging van Algemeen Directeuren, en Marc Geboers, sectordirecteur Algemene Ziekenhuizen, tekenen present, zullen de situatie in respectievelijk het Waalse en Brusselse en Vlaams Gewest verduidelijken.

Gauthier Saelens, Directeur-generaal van het Grand Hôpital de Charleroi, zal ingaan op hoe een geconcentreerde ziekenhuisactiviteit kan leiden tot meer kwaliteit, flexibiliteit en duurzaamheid. Laurent Grisay van archipelago architects zal er het uitgevoerde proefproject voor ‘circulaire’ reconstructie van het Joseph Bracops Ziekenhuis voorstellen.

Gastspreker van dienst Julien Weyer van het Deense CF Møller Architects zal het concept van holistische planning toelichten die het bureau hanteert, aan de hand van twee representatieve ziekenhuisprojecten.

Andere sprekers zullen het dan weer hebben over het over het belang van de patiëntervaring, maar ook over innovatieve duurzame oplossingen om de energiefactuur te beperken, en over de eindeloze mogelijkheden van het digitale ziekenhuis.

Ook dit jaar zullen architecten, ingenieurs, technici, fabrikanten, investeerders, projectontwikkelaars, ziekenhuisartsen en ziekenhuisdirecties de gelegenheid hebben elkaar te ontmoeten voor vruchtbare discussies over de toekomst van gezondheidsgebouwen.

Het volledige programma, praktische info en de inschrijfmodule kan je raadplegen op de website van het event.