Doorzoek volledige site
05 oktober 2021

Creëer dynamische & opwindende gevels met ALUCOBOND® Premium Anodised

Illustratie | © Erik van der Burgt

Met de Premium Anodised kleurenrange introduceert ALUCOBOND® een gevelmateriaal met uitstekende producteigenschappen en een grote verscheidenheid aan oppervlakken en kleuren, dat architecten de grootst mogelijke vrijheid geeft bij de vormgeving van hun project. Deze innovatie is het resultaat van een samenwerking tussen ALUCOBOND® en ALUMET. 

Dankzij de knowhow van ALUMET kunnen geanodiseerde ALUCOBOND®-panelen worden geproduceerd, die na verloop van tijd intenser en expressiever worden en de schoonheid van aluminium ten volle accentueren. Het speciale kleurenspectrum varieert van natuurlijk geanodiseerd, goud en koper tot donkerder tinten in matte of geborstelde afwerkingen.

 

Van ruw en roest tot glanzend en gepolijst

Het nieuw ontwikkelde Panelox-proces, dat wereldwijd uniek is, biedt nog meer mogelijkheden voor decoratieve vormgeving: met Panelox kunnen fascinerende gevelontwerpen en structuren worden gerealiseerd. Afhankelijk van de oppervlaktebehandeling variëren de texturen van ruw en roest-look tot glanzend en gepolijst.

Dit resulteert in complexe en onderscheidende texturen met een veelzijdige licht reflectie. In combinatie met de flexibiliteit en vervormbaarheid van ALUCOBOND® zijn er bijna geen grenzen aan de architectonische ontwerpcreativiteit.

Intussen zijn er reeds enkele gezamenlijke projecten uitgevoerd met het nieuwe assortiment: het Moxy Hotel in Antwerpen en het Oman Across Ages Museum in Oman.

GERELATEERDE DOSSIERS