Doorzoek volledige site
05 oktober 2021

Nieuwe Heritage-collectie van modulyss: inspiratie uit Vlaamse landschappen

Illustratie | © modulyss

De nieuwe Heritage-collectie van modulyss werd gevormd door de diverse landschappen in Vlaanderen en is diep geworteld in onze rijke geschiedenis en cultuur. Heritage brengt karakteristieke Vlaamse landschappen tot leven in vijf combineerbare tapijttegeldesigns. Ontdek Cobbles, Haze, Dune, Meadow en Polder. De vijf ontwerpen verweven het verleden en de toekomst en weerspiegelen de delicate vormen, texturen en ingetogen kleuren van de Vlaamse landschappen. 

Heritage werd gevormd door de gevarieerde landschappen in Vlaanderen en is diep geworteld in onze rijke geschiedenis en cultuur. Van de steeds veranderende kustlijn in het westen tot de iconische kasseiwegen en de vruchtbare polders landinwaarts.

Samen nodigen de tapijttegeldesigns ons uit om stil te staan bij onze roots, onze identiteit, terwijl ze ook bijdragen aan het erfgoed van de generatie van morgen.

 

Cobbles

Je kunt je niet in het Vlaamse erfgoed verdiepen zonder stil te staan bij de wielerwedstrijden en de kasseiwegen. Hun typische granietstructuur, wisselende kleuren en onregelmatige vormen zijn de inspiratiebron voor het gespikkelde ontwerp van Cobbles.

 

Haze

'Lys' in modulyss verwijst naar de Leie. Deze schilderachtige rivier maakt ontegensprekelijk deel uit van ons erfgoed en is altijd cruciaal geweest voor de Belgische linnen- en textielindustrie. Als je bij het ochtendgloren opstaat, zie je hoe de mist boven het water hangt voor hij oplost en in het landschap opgaat. Deze mysterieuze en sierlijke waas over het land bootsen we na in het patroon van Haze.

Haze is verkrijgbaar in 6 natuurlijke en zachte kleuren, zowel als lussenpool en als gesneden pool.

 

Dune

In het noordwesten kenmerkt België zich door zijn 65 km lange kustlijn. De zandstranden en met gras begroeide duinen zijn typisch voor dit steeds veranderende landschap en zijn de bron van menige jeugdherinneringen. Het samenspel van de delicate schakeringen en vormen die de duinen in de loop van de tijd aannemen, zijn de inspiratie voor deze collectie. 

 

Meadow

Je kunt geen tocht door België maken zonder weilanden tegen te komen. Deze karakteristieke open velden bepalen het uitzicht van veel landelijke streken en zijn een oase van rust met bomen, bloemen en vaak ook koeien. Meadow is geïnspireerd op dit typische, glooiende landschap en roept met zijn organische tapijttegelontwerp het ritme op van het wuivende gras in de wind.

 

Polder

De polders zijn onlosmakelijk verbonden met het Vlaamse landschap. Ze vormen een van de vruchtbaarste streken van het land en lenen zich uitstekend voor landbouw. Voor de gewassen gaan groeien, krijg je dit iconische beeld van de eindeloze akkers met diepe voren die als het ware een zandsculptuur vormen. Dit repetitieve, lineaire patroon typeert onze Polder-collectie.

 

Mix & match

Cobbles, Haze, Dune, Meadow en Polder kunnen afzonderljik of gecombineerd worden geplaatst om betoverende vloerbedekkingen te creëren.

GERELATEERDE DOSSIERS