Doorzoek volledige site
05 oktober 2021

Breed aanbod uni- en houtdecor biedt mogelijkheden voor interieurbouwers

Illustratie | © Formica
Illustratie | © Formica
Illustratie | © Formica
Illustratie | © Formica
Illustratie | © Formica
Illustratie | © Formica

De nieuwe uni- en houtdecor collecties van Formica, die in oktober door Vanrobaeys op Prowood worden gepresenteerd, bieden interieurbouwers enorm veel mogelijkheden. Met maar liefst 120 unikleuren introduceert Formica een breed en uitgebalanceerd programma, dat in verschillende formaten verkrijgbaar is. Hiermee kan de beste optimalisatie geboden worden voor uiteenlopende projecten; of het nu gaat om deuren, wandbekleding of maatwerkmeubels.

Met 15 nieuwe introducties speelt de collectie in op huidige en toekomstige trends: van aardse terracottatinten tot het nieuwe groen en klassieke kleuren zoals donkerblauw en wit, aangevuld met de nieuwe nachtkleuren zoals heel donker aubergine en zwartgroen.

Daarnaast introduceert Formica een Plus Color programma. Binnen dit concept zijn er 25 unikleuren geselecteerd die standaard in 4 structuren verkrijgbaar zijn. AR+ Gloss hoogglans HPL is horizontaal toepasbaar,  Satin NDF is een matte gladde afwerking, Plex een afwerking met een mooie look en feel en Microdot heeft een tactiele structuur.

 

'Ton sur ton'

Hiermee creëer je ‘ton sur ton’ concepten, waarmee Formica  inspeelt op de vraag naar structuur zonder extra verplichtingen qua afname.  Alle decors zijn per plaat verkrijgbaar.

Dat geldt sowieso voor de gehele collectie die op voorraad gehouden wordt door de Formica dealers; in België (Vanrobaeys) als ook in Nederland (Blok Plaatmateriaal en Maiburg Hout). Hierdoor kan de markt snel worden bediend en kunnen de Formica HPL platen worden verlijmd op elke gewenste drager.

 

81 decors en structuren

De nieuwe Formica Woods collectie is een echte eyecatcher geworden met maar liefst 81 decors en structuren. Inspelend op trends naar bleek hout, lokale houtsoorten en houtdecors in verschillende kleurtinten is er een breed en gebalanceerd aanbod. Van essen, walnoten, iep en ceder in een naturel afwerking met diep mat gelakte look, tot het klassieke eiken in verschillende kleuren.

Hierbij heeft de Ventura Oak een gewaagde vergrijsde kleur. Daarnaast zijn er 4 klassieke uni decors in de houtstructuren Linewood en Naturelle geïntroduceerd die een brug slaan naar geschilderd hout.

Verder is er ook de Birchply collectie, een selectie van 5 berken fineer houtdecors in verschillende kleurtinten; Naturel, Whitewash, Black, Dark Sky blauw en Green Slate. De prints zijn True Scale decors; grootschalige natuurgetrouwe decors door een minimum van repetitie in de houttekening.

Op Prowood zal de nieuwe Formica collectie voor het eerst door Formica-verdeler Vanrobaeys gepresenteerd worden aan de Belgische markt. Aan de  hand van een aantal moodboards worden de nieuwe uni- en houtdecors gecombineerd met ons exclusieve metaal HPL-programma. Hiermee combineer je het verwerkingsgemak van HPL met de look and feel van echt metaal.