Doorzoek volledige site
14 oktober 2021 | STEF PENNEMANS

Gaston Eysselinck: radicaal boegbeeld van het modernisme met tragisch randje

Illustratie | Christophe Van Couteren

Gaston Eysselinck is een radicaal figuur uit de avant garde met een tragische wolk boven zijn hoofd. Hoewel hij niet zo veel bekende projecten heeft nagelaten, mag je hem met zekerheid één van de pioniers van het Belgische modernisme noemen. Eysselincks twee bekendste werken bevinden zich beide in Oostende: Het oude postgebouw en het S.E.O.- warenhuis. Van 14 tot 17 oktober zijn deze twee gebouwen deel van het epicentrum van het festival van de architectuur

In deze podcast neemt niemand minder dan Eysselinck-kenner Marc Dubois plaats achter de podcastmicro. Hij schreef Eysselincks leven neer in het boek 'In de voetsporen van Le Corbusier'. Samen met Sven Grooten van B-architecten en Lionel Devlieger van ROTOR graven ze in zowel het professioneel als het persoonlijk leven van Eysselinck. Sven en Lionel stonden met hun bureau respectievelijk in voor de herbestemming van het het oude postgebouw, dat nu het bruisend cultuurcentrum De Grote Post is en het S.E.O.- warenhuis, waar nu Mu.ZEE huisvest. 

Deze podcast werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van onze vier structurele podcastpartners: Reynaers Aluminium, dé specialist in innovatieve en duurzame aluminiumoplossingen; Vandersanden, het mooiste maak je samen; Assiver, verzekeringsmakelaar gespecialiseerd in polissen voor architecten en ingenieurs en ten slotte All Colors of Communication, communicatiepartner gepassioneerd door technologie, bouw en hr.