Doorzoek volledige site
20 september 2013 | DAAN JANSSENS

Rockfon versterkt duurzame positie op plafondmarkt Benelux

Rockfon, dochterbedrijf van Rockwool, maakt uit basalt vervaardigde plafondelementen. Het bedrijf wil met hun nieuwe thema ‘Duurzaam? Natuurlijk’ onderstrepen dat haar ganse productieproces, van ontginning tot recyclage, duurzaam bedacht is en ze hierin zullen blijven innoveren.
Rockfon, dochterbedrijf van Rockwool, maakt uit basalt vervaardigde plafondelementen. Het bedrijf wil met hun nieuwe thema ‘Duurzaam? Natuurlijk’ onderstrepen dat haar ganse productieproces, van ontginning tot recyclage, duurzaam bedacht is en dat ze hierin zullen blijven innoveren.


Productie

Rockfon maakt plafondpanelen uit basalt. Dat is een natuurlijk stollingsgesteente die de aarde jaarlijks in zeer grote hoeveelheden produceert. Daardoor raakt de wereldvoorraad basalt niet uitgeput. Het bedrijf heeft procedés weten te ontwikkelen die van 1m³ basalt 1750 m² plafondpanelen kunnen maken. Van eventueel restafval uit eender welke tak van het productieproces maakt het bedrijf briketten.


Leefbaarheid

Maar de duurzaamheid beperkt zich niet tot een ‘hernieuwbare’ grondstof, of recyclage. Ze staat ook in voor een goed leefklimaat. Akoestiek, brandveiligheid en lichtreflectie zijn hier de hoofdspelers. Ook heeft volgens de producent hun product nagenoeg geen invloed op het watergebruik, de energiehuishouding en het thermisch comfort binnen een ruimte.


Rockcycle

Het bedrijf werkt samen met Van Gansewinkel, bedrijf dat instaat voor inzameling, verwerking en recycling van restmaterialen. Samen herwerken ze oude ROCKFON-panelen tot nieuwe. Dit systeem, beter bekend onder de naam ROCKCYCLE, bestaat al sinds 1991, zodat ROCKFON-plafondpanelen tegenwoordig voor 84% bestaan uit gerecycleerde en oneindig hernieuwbare grondstoffen.

GERELATEERDE DOSSIERS

GERELATEERDE ARTIKELS