Doorzoek volledige site
19 januari 2010

Uitgepuurde vormgeving van Curva leverde Alinea een Fidias-award op

Ook deze week blikken we nog even terug naar de eerder uitgereikte Fidias awards. Het bureau Alinea Design Objects van Leo Aerts kreeg een Fidias-award voor de Curva, een kast die uitblinkt door haar uitgepuurde vormgeving.

Ook deze week blikken we nog even terug naar de eerder uitgereikte Fidias awards. Het bureau Alinea Design Objects van Leo Aerts kreeg een Fidias-award voor de Curva, een kast die uitblinkt door haar uitgepuurde vormgeving.Volgens Leo Aerts waren twee elementen cruciaal voor het concept: het materiaalgebruik of beter gezegd de materiaalbesparing en de duurzaamheid. Er werd bamboe multiplex toegepast met een minimale dikte en maximale sterkte/stijfheid door de gebogen vormgeving.
De bamboe multiplex en het roestvast stalen onderstel versterken elkaar en zorgen dat deze kast geschikt is voor zware belasting (classeurs, boeken, eetservies).

 

Multiplex benadert de robuustheid van massief hout, is flexibeler en elastisch. De dunne multiplexlagen geven een grote stijfheid en vormvastheid aan het materiaal waardoor 12mm dikte voldoende garantie biedt. Het geheel is zo duurzaam dat recyclage hier eigenlijk niet aan bod hoeft te komen.