Doorzoek volledige site
21 januari 2010

Drie architectenevenementen gebundeld in Ahoy Rotterdam

Van woensdag 27 tot en met vrijdag 29 januari staat Ahoy Rotterdam in het teken van de architect. Met een krachtenbundeling van drie evenementen en een eendaags congres, is er voor ieder wat wils. GEVEL, Licht & Architectuur, Material Xperience voegen zich samen. Het eendaagse congres Greenbuild vindt plaats op donderdag 28 januari.

Van woensdag 27 tot en met vrijdag 29 januari staat Ahoy Rotterdam in het teken van de architect. Met een krachtenbundeling van drie evenementen en een eendaags congres, is er voor ieder wat wils. GEVEL, Licht & Architectuur, Material Xperience voegen zich samen. Het eendaagse congres Greenbuild vindt plaats op donderdag 28 januari.

    


GEVEL, voorheen GEVELtotaal, is volgens de organisatoren innovatief, grensverleggend en architectonisch verantwoord. GEVEL is het architectenplatform van Nederland en staat dit jaar in het thema ’Wereldarchitectuur’.

 

Tijdens Licht & Architectuur speelt het thema ‘licht doet leven’. Licht & Architectuur is meer dan een beurs. Het onderwerp gaat iedereen aan: zonder licht geen leven. Of het nu daglicht, kunstlicht of de combinatie hiervan is. Licht & Architectuur gaat over beleving, vormgeving, design en imago. Het samenbrengen van lichtfabrikanten, bouwkundig en interieur architecten is eigenlijk de basis van de beurs Licht & Architectuur.

Tijdens deze drie dagen kan de architect bij GEVEL terecht voor alle innovaties. Daarnaast vindt de bezoeker design & architecturale verlichting op Licht & Architectuur en materiaalinnovaties op Material Xperience. Op donderdag 28 januari is het eendaagse congres Greenbuild met een aantrekkelijk inhoudelijk programma. Greenbuild is het congres op het gebied van duurzaam bouwen en energiebesparende oplossingen en wordt voor de eerste keer georganiseerd.

    


Naast de kwalitatief hoogstaande exposanten is het vooral de moeite waard om te komen voor de exposities ‘Wereldarchitectuur’, ‘Archiprix’, ‘Experimenteel Beton’ en de theatersessies op GEVEL. Bovendien worden verschillende prijswinnaars bekend gemaakt: de Daas Baksteen Architectuurprijs en GEVEL NBD Architectuurprijs. Op Licht & Architectuur wordt de Daylight Award 2010 uitgereikt, een erkenning van daglicht in de architectuur waarbij het gebruik van daglicht in gebouwen wordt gestimuleerd.

 

MaterialXperience

Material Xperience laat u kennismaken met kant van beton, lasergestraald polyester, panelen gemaakt van tomaat en prei, translucent hout, vilt van angora, thermochrome kussens, textiel van cannabis, vloeren van oude wijnvaten, tapijt van cactus en nog veel meer duurzame, vreemde maar vooral inspirerende materialen.Het voornaamste onderdeel van Material Xperience wordt gevormd door de Materia-expositie waarin de nieuwste materialen uit de Materia collectie getoond worden en die kunnen worden aangeraakt, ervaren en beleefd. Nieuwe, innovatieve materialen worden door een deskundige jury geselecteerd en bij het publiek onder de aandacht gebracht. Tijdens de Material Xperience geven diverse nationale en internationale architecten lezingen waarin zij spreken over de rol van materialisatie in het ontwerp. Speciaal voor deze gevelbeurs heeft Materia een aparte expositie van bijzondere “gevel” delen, allen gemaakt van een bijzonder materiaal of techniek.

    
Oproep

Ook
www.vlaamsearchitectuur.be zal van de partij zijn op deze evenementen. Als u zelf deze beurzen gaat bezoeken als Vlaams standhouder of bezoeker, geef ons dan zeker en seintje zodat we eventueel kunnen afspreken voor een interview.