Doorzoek volledige site
02 februari 2010

VK Studio voltooide tweede fase van masterplan O.L.V.-ziekenhuis Aalst

De uitbreiding van het Onze-Lieve-Vrouw Ziekenhuis in Aalst is afgerond. De uitbreiding kadert in een groot masterplan dat het O.L.V. Ziekenhuis heeft opgesteld in samenwerking met VK Studio Architects.
Onlangs heeft het O.L.V. Onze-Lieve-Vrouw Ziekenhuis in Aalst de deuren van hun nieuwe campusuitbreiding geopend.  Het ontwerp was van de hand van VK Studio Architects. Het nieuwe gebouw sluit aan op het bestaande gebouw (het medisch-technische blok) en strekt zich uit over de volledige oppervlakte van de vroegere bezoekersparking. Zo blijft het uitgebreide ziekenhuiscomplex, waar alle vleugels met elkaar in verbinding staan, samen op één campus.

Het bouwproject was de tweede fase van een groot masterplan, dat het ziekenhuis in samenwerking met VK Studio Architects in 1995 heeft opgesteld en dat de bouwkundige toekomst van het ziekenhuis vorm moet geven. De eerste fase van het masterplan bestond uit de uitbreiding van het medisch-technisch blok door er twee volwaardige verdiepingen op te bouwen.


De nieuwe hoofdtoegang


De inkomhal


De huidige nieuwbouw bevat, naast de centrale hoofdtoegang opnieuw een belangrijke uitbreiding van het medisch technisch blok dat zeer nauw aansluit aan het bestaande. Belangrijker aan de uitbreiding is dat de dagziekenhuisactiviteiten en – consultaties, die door de jaren heen her en der verspreid waren geraakt, terug netjes gegroepeerd zijn. Zodoende zijn nu de hospitalisatie activiteiten duidelijk gescheiden van de ambulante bedrijvigheid. De uitbating van het ziekenhuis en de logistieke stromen worden daardoor efficiënter.



De achterkant van het nieuwe verpleegkunde - en consultatieblok