Doorzoek volledige site
25 januari 2010

Material Xperience: akoestiek én esthetiek

Op de tentoonstelling Material Xperience troffen we ook heel wat akoestische oplossingen aan. Opvallende trend is wel dat men akoestiek en esthetiek hoe langer hoe meer tracht te combineren. Er bestaan zelfs akoestische oplossingen met geïntegreerde led-verlichting

Op de tentoonstelling Material Xperience troffen we ook heel wat akoestische oplossingen aan. Opvallende trend is wel dat men akoestiek en esthetiek hoe langer hoe meer tracht te combineren. Er bestaan zelfs akoestische oplossingenmet geïntegreerde led-verlichting.

Merford - akoestiek en led-verlichting

Merford Noise Control heeft zich altijd tot doel gesteld om geluiden buiten te houden en maximaal te absorberen. De laatste jaren groeide het besef dat bepaalde van die materialen ook esthetische opportuniteiten bieden. Die stelde het bedrijf voor op Material Experience, samen met de Acusti-led, waarbij het geluidsabsorptie is gaan combineren met led-verlichting. De Acusti-led bestaat uit een cilindrisch absorptieschuim en een akoestisch wand- en plafondpaneel met geïntegreerde led-verlichting in diverse kleuren.  


Sonogamma - akoestische prijswinnaar


Het Leuvense bedrijf Sonogamma combineert akoestiek en esthetiek en heeft daarvoor onlangs nog de prestigieuze Decibel d’Or prijs gewonnen voor het product Baswaphon. Deze onderscheiding wordt driejaarlijks uitgereikt door het Franse Ministerie van Milieu aan het meest innovatieve akoestische product. Baswaphon , de fijnste akoestische pleister op de markt combineert zijn akoestische kwaliteiten met het uiterlijk van strak stucwerk. Voor Sonogamma was dit de tweede onderscheiding. Bij de vorige editie werd de akoestische plaat uit poreus aluminium Calme zelfs als winnaar van de wereldwijde wedstrijd verkozen.

    
 

GERELATEERDE ARTIKELS