Doorzoek volledige site
11 januari 2014 | JANNES ZWAENEPOEL

Vasco mikt op binnenklimaatproducten

Vasco, producent van verwarmingselementen en ventilatiesystemen, stelt verschillende producten voor op Batibouw 2014. Het gamma is gericht op het binnenklimaat van de woning.
Vasco, producent van verwarmingselementen en ventilatiesystemen, stelt verschillende producten voor op Batibouw 2014. Het gamma is gericht op het binnenklimaat van de woning.

Voor Batibouw pakt Vasco uit met verschillende verbeteringen van reeds bestaande producten uit haar gamma. Zo krijgt Niva, de “zwevende” designradiator een vermogensboost van 20%. Door de verbetering van het convectievermogen kan men met een kleinere radiator, die bovendien op een lagere temperatuur staat, de ruimte beter verwarmen.

De Niva –verwarming is verkrijgbaar in verschillende kleuren en met verschillende accessoires.Een andere verwarming, Beams, is sinds 2014 beschikbaar voor het publiek. Deze radiator heeft verschillende prijzen gewonnen. Zo mocht hij de Good Design Award van 2014 mee naar huis nemen. Het verwarmingselement is te verkrijgen in verschillende maten: van 320x1600mm tot 660x2200mm.Ook vloerverwarmingen werden door Vasco herbekeken. Door een freessysteem is het mogelijk om deze soort verwarming rechtstreeks te integreren in de chape. Dankzij deze techniek is het mogelijk om nadien vloerverwarming te installeren.Vasco ontwikkelt niet alleen verwarmingselementen, maar ook ventilatiesystemen. Met een nieuw systeem, D275 genaamd, is het mogelijk om tot 275m3 per uur te laten ciruculeren. Dankzij een gewicht van 23kg kan de unit door één persoon geïnstalleerd worden.

Vasco garandeert een zuinige en fluisterstille werking, terwijl pollen, stuifmeel en stof gefilterd worden door de elektrostatische en antibacteriologische filters.