Doorzoek volledige site
04 februari 2010

Delta Light wint 3 iF design awards

Delta Light is in de prijzen gevallen op de internationale iF design awards. De specialist in architecturale verlichting won drie productprijzen voor de armaturen Topix, Endless en Walker.

Delta Light is in de prijzen gevallen op de internationale iF design awards. De specialist in architecturale verlichting won drie productprijzen voor de armaturen Topix, Endless en Walker.

De jury erkende Delta Light om zijn innovatief en functioneel design. De concurrentie voor één van ’s werelds belangrijkste designprijzen was groot. Niet minder dan 1.016 bedrijven uit 39 landen namen deel, goed voor 2.486 ingestuurde producten.

TOPIX
De Topix, een LED-armatuur, is een gulzig prijsbeest in de Delta Light-collectie. Na de Red Dot Award eerder dit jaar krijgt deze armatuur nu ook een iF product design award. Topix is een strakke armatuur die leuke lichteffecten garandeert en veel vrijheid geeft voor originele composities. Zo kan je, door een combinatie van meerdere toestellen, een attractief of artistiek geheel samenstellen. Of je kan kiezen voor een discreet maar toch amusant lichtaccent. Daarnaast kan je ook de kleur van het licht helemaal afstemmen op je eigen smaak met warm wit, koud wit of blauw licht. De armatuur zelf – half inbouw, half opbouw – is verkrijgbaar in wit of grijs.


WALKER
Met Walker scoort Delta Light ook op vlak van innovatieve designverlichting. Zo eenvoudig als de afgelijnde vorm is, zo breed is de veelheid aan uitvoeringen van deze buitenverlichting. De lichtbundel komt van bovenuit, reflecteert op de binnenzijde en valt zo langs beide zijden op de grond. De verdoken lichtbron licht de binnenkant van het toestel mooi op, wat een aparte mysterieuze sfeer creëert. Het resultaat is een stijlvol lichtspel, ideaal als functionele én sfeervolle verlichting voor bijvoorbeeld paden,opritten of parkings. Walker is verkrijgbaar in drie verschillende afmetingen en twee kleuren, aluminiumgrijs en de gloednieuwe grijsbruine kleur die Walker prima in haar omgeving doet opgaan.

ENDLESS
Less is more. Endless, een zeer minimalistische oplossing, werd speciaal ontworpen voor de slanke T5-fluorescentielamp, seamless. Endless kan je gebruiken als wand- of plafondarmatuur, wat telkens voor een ononderbroken lichteffect en elegante afwerking zorgt. Deze ‘grenzeloosheid’ geeft de Endless een uniek en strak karakter. Deze armatuur komt perfect tot haar recht in een moderne omgeving, maar brengt ook in een klassieker interieur een origineel contrast.