Doorzoek volledige site
18 februari 2014 | JANNES ZWAENEPOEL

Velux zet in op dienstverlening

De Climate Visualizer van Velux toont snel de binnenkomende hoeveelheid daglicht. Illustratie | Velux
De Velux module geeft gebruikers kant en klare oplossingen. Illustratie | Velux

In 2014 zet Velux volop in op dienstverlening. De lancering van verschillende online modules moet zowel de klant als de professioneel te hulp komen. Door een bijkomende uitbreiding van het gamma kunnen installateurs bovendien volledig gebruik maken van Velux-producten.

Zo kan de installateur beroep doen op de voorbereidingskit voor binnenafwerking. Deze kit helpt de dakwerker, schrijnwerker of plakker met de voorbereiding van de binnenafwerking van de dakvensters. Ze bestaat uit aanpasbare stalen stud profielen die een kader vormen rondom het dakvenster.

Vervollediging

Ook het gamma wordt uitgebreid. Het gamma gootstukken krijgt twee nieuwe producten voor platte dakpannen: EDZ (& EDZ 2000) en EDB. Hierdoor kan de installateur beschikken over Velux-gootstukken voor elk type dakbedekking.

Digitaal

Architecten kunnen rekenen op twee nieuwe online applicaties. De Daylight Visualizer en de Energy and Indoor Climate Visualizer kunnen gebruikt worden om de kwaliteit van het binnenklimaat te evalueren.

Eerst worden de karakteristieken van het gebouw ingevoerd. Daarna kan de architect deuren, vensters en dakvensters invoegen. Nadat de oriëntatie of isolatieschaal bepaald is, kan het programma een simulatie van de binnenstromende hoeveelheid daglicht en het energieverbruik maken.

Particulier

Ook particulieren kunnen gebruik maken van enkele applicaties. Zo is er de module Mijn Velux Oplossing en de Velux Zolder Planner. Met die eerste kan men in twee stappen het geschikte Velux-product selecteren.

Met de zolder planner kan men snel de hoeveelheid binnenvallend licht berekenen. De gebruiker kan zelf ramen plaatsen en een seizoen selecteren. Het programma berekent hoeveel licht de woning binnen komt, gedurende één dag. Op het einde van de rit krijgt de gebruiker een overzicht van de gebruikte producten en de prijzen.