Doorzoek volledige site
25 februari 2014 | FREDERICK DAENEN

De nieuwe keramische lei Bellus van Wienerberger/Koramic

Met de Bellus introduceerde Wienerberger op Batibouw een zeer lichte en dunne keramische lei. Het product kan oude leien en dakpannen te vervangen, maar ook voor een nieuwbouw moeten deze keramische leien een meerwaarde bieden.

Dankzij hun slanke, hedendaagse lijn en de bijhorende hulpstukken oogt een dak met Bellus keramische leien strak en hedendaags. Ook voldoet de Bellus aan de eisen van het milieulabel natureplus. Wienerberger is de enige producent die in België dit milieucertificaat kreeg uitgereikt voor dakbedekkingsmaterialen.

Lichtgewicht, ideaal voor renovaties

Door haar lichte gewicht moet de Bellus keramische lei ideaal zijn voor renovaties. Een versterking van de dakstructuur is vaak niet nodig als men oude dakpannen of leien wil vervangen.

Hedendaags

De vormgeving van de Bellus leent zich voor een hedendaagse nieuwbouw of renovatie. Door haar dunne voetzijde en de aangepaste breedte van de vorst lijkt een dak dat is afgewerkt met Bellus keramische leien van Koramic gewoon door te lopen.

De vorst is verkrijgbaar in twee openingshoeken, geschikt voor dakhellingen van 27° tot 50°. De gevelpannen sluiten aan, zitten ingevlochten in het dakvlak en voeren het hemelwater bij normale weersomstandigheden af langs het dak, zodat de gevel niet vervuilt.

Kleurvast

De Bellus keramische lei is kleurvast dankzij het engobeproces. Daarbij wordt een fijne, matte deklaag vastgebakken in de klei. Dat levert een duurzamer resultaat op dan een gecoate afwerking.

De Bellus heeft een doorlopende ophangneus. Daardoor moeten niet alle keramische leien stuk voor stuk worden vastgemaakt, wat de plaatsing vergemakkelijkt en sneller doet verlopen.

Ecologisch

De Bellus keramische lei wordt lokaal geproduceerd met behulp van plaatselijke en recycleerbare natuurlijke grondstoffen. Het transport blijft tot een minimum beperkt. In de levenscyclusanalyse scoort de Bellus prima, wat wordt bevestigd door het natureplus milieulabel.