Doorzoek volledige site
28 maart 2014 | JANNES ZWAENEPOEL

Klemko ontwerpt ledcollectie met installateur als uitgangspunt

De Bonnita ledlamp met 40 graden bundel. Illustratie | Klemko
De Moka ledlamp. Illustratie | Klemko

Producent van elektrotechniek Klemko ontwikkelt een ledverlichtingssysteem dat makkelijk installeerbaar is en de lichtkwaliteit bewaart. De Lumiko-collectie omvat armaturen ter vervanging van halogeenspots die een optimale besparing garanderen.

De Lumiko-collectie vervangt 20, 35 en 50 Watt halogeenspots. Klemko past verschillende ledtechnieken toe, waardoor de producten een kleine behuizing met een optimaal lichtbeeld hebben. De verlichtingscollectie biedt oplossingen voor algemene verlichting, kast in- en onderbouw en wand-inbouw aan. Een MR16-maatvoering zorgt ervoor dat de armaturen compatibel zijn met een standaard 50 mm behuizing


Controle

Een gescheiden systeem van driver en ledarmatuur zorgt ervoor dat de levensduur en kwaliteit gewaarborgd worden. Een driver kan meerdere armaturen controleren. Dimming van het licht is mogelijk door de juiste toepassing van een driver of dimcontroller. Deze werkt met onder andere DALI, 1-10 Volt, fase aansnijding en DMX.

De spots zijn verkrijgbaar in 2700K, 3000K en 4000K. De behuizing is wit en blank geanodiseerd aluminium. De lampen hebben een vermogen van 2,3, 3,3 of 6,3 Watt, wat resulteert in 180-500 Lumen.